River Napisano 8 Września 2012 Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Zgadzam sie ze $ 2000 to jest raczej niska stawka.W sumie to takie zycie od czeku do czeku.Prawda jest tez to ze duzo Amerykanow zarabia tyle a nawet mniej.
kejsi21 Napisano 14 Września 2012 Zgłoś Napisano 14 Września 2012 Witajcie! Zwracam sie tutaj glownie do Albertinho ktory jest najbardziej zainteresowany. Ze stanow wrocilam 3 tygodnie temu bylam tam 2 miesiace u znajomych. Bylam na Florydzie. Jestem na prawde zachwycona bo zyje sie tam duzo prosciej. Zarcie tanie, ciuchy tanie, mieszkania tanie(na Florydzie). Tam sa najtansze nieruchomosci. Tam kelnerka zarabia min. $2000 bo tam jest zwyczaj zostawiania napiwkow. I jesli chodzi o ten nielegalny pobyt...moi znajomi sa tam juz 8 lat nielegalnie. Kumpel byl raz notowany za grafitti, placa mandaty, bywaja w szpitalu. Nikt nigdy sie do nich nie przyczepil. Wiec nie jest z tym tak strasznie. Moja rada jest taka..lec tam na miesiac, dwa i sam zobacz czy bedzie CI sie tam podobac. I niel ec do KAnady tylko do USA;) Pozdrawiam! Aaaaaa i $2000 to wcale nie jest malo, szczegolnie jak masz rachunki za mieszkanie rozkladasz na kilka osob to CI wychodza grosze a jedzenie jest tanie. I na zycie i przyjemnosci spokojnie wystarczy. Moi znajomi maja 2 dzieci, obydwoje zarabiaja po $2000 i uwierzcie mi ze co roku jezdza wszyscy na wakacje i nie oszczedzaja raczej na niczym.
Rademedes Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Aaaaaa i $2000 to wcale nie jest malo, szczegolnie jak masz rachunki za mieszkanie rozkladasz na kilka osob to CI wychodza grosze a jedzenie jest tanie. I na zycie i przyjemnosci spokojnie wystarczy. Moi znajomi maja 2 dzieci, obydwoje zarabiaja po $2000 i uwierzcie mi ze co roku jezdza wszyscy na wakacje i nie oszczedzaja raczej na niczym. Pewnie nie mieli jeszcze "przyjemnosci" kontaktu ze sluzba zdrowia itp. To co opisujesz to jest z punktu widzenia osoby odwiedzjacej a nie mieszkajacej tam na stale. Wtedy zupelnie inne priorytety sa i koszty. Gratuluje, ze udaje im sie utrzymac 4-osobowa rodzine za $4000 miesiecznie :-) Swoja droga nie spotkalem nikogo z Polakow osobiscie, kto zalilby sie osobie odwiedzajacej jak to zle w USA jest
sly6 Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 zalezy jak sie popadlo na odpowiednie osoby,znajomi,przyjaciele lub tez rodzina okazala sie OK to jest zachwyt i czym sie dziwic?niczym
River Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Trudno mi uwierzyc ze da sie utrzymac 4 osobowa rodzine za $4000.Mysle ze jest to mozliwe jezeli mieszka sie w kilka osob w niezbyt ciekawej dzielnicy,nie placi podatkow,nie placi za sluzbe zdrowia,kupuje jedzenie w Walmart etc.Czyli sa nielegalnie i zyja na koszt podatnikow i dlatego sa koszty takie a nie inne.
Jim Beam Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Trudno mi uwierzyc ze da sie utrzymac 4 osobowa rodzine za $4000.Mysle ze jest to mozliwe jezeli mieszka sie w kilka osob w niezbyt ciekawej dzielnicy,nie placi podatkow,nie placi za sluzbe zdrowia,kupuje jedzenie w Walmart etc.Czyli sa nielegalnie i zyja na koszt podatnikow i dlatego sa koszty takie a nie inne. Racja.
makdonald Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 $4000 miesiecznie na 4-osobowa rodzine to stawka glodowa. Racja.
tinki Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Trudno mi uwierzyc ze da sie utrzymac 4 osobowa rodzine za $4000.Mysle ze jest to mozliwe jezeli mieszka sie w kilka osob w niezbyt ciekawej dzielnicy,nie placi podatkow,nie placi za sluzbe zdrowia,kupuje jedzenie w Walmart etc.Czyli sa nielegalnie i zyja na koszt podatnikow i dlatego sa koszty takie a nie inne. Mozesz mi wytlumaczyc w jaki sposob Ty ze swoich podatkow finansujesz nielegalnych?????? Bardzo mnie to ciekawi bo wiekszosc o tym mowi, ale racjonalnie wytlumaczyc nikt nie potrafi?
lochraven Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Jeżdżą po drogach? Nie płacą podatków? Ja ich utrzymuję - proste.
jkb Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Hmm, emergency medicaid jest chyba jedynym federalnym programem, do którego się nielegalny może podpiąć. Ale jakby tu chwilę pozastanawiać, to można byłoby podpiąć pod to np. wydatki na deportacje. Kolejna kwestia, jeżeli taki delikwent nie płaci podatku dochodowego, to budżet się przez niego kurczy. Można trochę powymyślać Jeżdżą po drogach? Nie płacą podatków? Ja ich utrzymuję - proste. Trochę zbyt uogólniasz. Podatki płaci każdy, kupując cokolwiek w sklepie. Inaczej ma się sprawa rozliczania się z IRS, ale nie oznacza to, że żaden nielegalny tego nie robi. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.