KasiaWawaa Napisano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2013 hej, dołączę się do powyższej porady Moja rozmowa trwala moze z 8 minut, pytania typu jak sie poznalismy, czy bylam w Stanach, czy poznalam rodzine narzeczonego, czy mam pomysl na to co chce robić zawpdpwp. Odpowiadalam szczerze, zero stresu, zero podchwytliwych pytań
PKAJ Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Witam Mam takie pytanie wypełniając formularz ds-160 który numer sprawy się wpisuje ten z Warszawy czy USA Chodzi mi o rubrykę dotyczącą; informacje dotyczące podróży, tam gdzie się wpisuje cel podróży do USA czyli K-1 A do mnie przyszedł tylko jeden pakiet w którym pisze żeby wypełnić formularz ds-160, dokonać wpłaty i umówić się na rozmowę. Nic nie pisze o jakimś formularzu ds-230.
Misuzu Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Jeśli dobrze pamietam to jest to numer z USA, czyli np. WAC. Tam powinno byc wyjaśnienie do tego. JA formularz ds-230 part I wraz z IV-F05 wysyłałam e-mailem do ambasady przed otrzymaniem jakichkolwiek pakietów o gotowości do rozmowy.
PKAJ Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 A gdzie ten formularz można znaleźć ds-230
Misuzu Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 http://www.state.gov/documents/organization/81807.pdf Ale mysle, ze skoro juz mozesz umwaiać sie na rozmowę to nie musisz go wypełniac. Powinieneś wypełnic go wczesniej i wysłac meilem do ambasady a wtedy ambasada by ci odpisała, ze twoja sprawa jest gotowa. Napisałeś do nich wczesniej e-maila?
PKAJ Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Nic nie pisałem. Dostałem kopertę z zawartością 3 dokumentów jeden po polsku, informacja o przemocy w rodzinie i prawach imigrantów ; drugi to kopia formularza I-129f a trzeci to po angielsku. Ale na badania podawałem ten numer z Warszawy.
Misuzu Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Hm... czyli to może jest juz niepotrzebne to wysyłanie e-maila z dokumentami przed rozmową. Skoro dostałeś te dokumenty, to możesz umawiać się juz na rozmowę. Wiem, tez miałam ta wątpliwość. Powinien byc numer z USCIS. Tam jest wyjaśnienie obok. Musi być.
PKAJ Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Obok pisze ale jakoś mam wątpliwości. Your application receipt/petition number was given to you by the Department of Homeland Security’s United States Citizenship and Immigration Services (USCIS) after you filed your petition application at a USCIS Service Center. The application receipt/petition number is 13 characters long and the first three characters are letters Ale na badania to z Warszawy ma być ten numer ?
Misuzu Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Tak, czyli to ma być ten numer pierwszy. Ale na badania podajesz numer WRW, który dostałeś od NVC Nie wiem czy ktos przede mną wypełniał DS-160, moze sie jeszcze wypowie, ale myslę, że tak powinno być ok. Całkiem niedawno wypełniałam ten formularz i tak własnie zrobiłam.
PKAJ Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 Wielkie dzięki, bo już sam nie wiedziałem czy czegoś nie pomyliłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.