majka54 Napisano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2012 Moja corka zostala deportowana z USA 6 lat temu. Przebywala nielegalnie 4 lata i chciala zalegalizowac swoj pobyt,ale nie udalo sie.Mam pytanie ,moze ktos wie,czy ma jakas szanse na wyjazd na wakacje z dzieckiem do USA. Ma tam duzo znajomych i chcialaby pojechac. .Ile czasu musi uplynac po tym jak zostala deportowana i czy ma jakas realna szanse na wyjazd.
makdonald Napisano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Powinna byla dostac kopie tego, co podpisala przy deportacji. Tam jest napisane czy ma bana na 5 lat , na 10 lat czy na "life". Czy w ogole przeczytala to co podpisuje ? Czy zna dobrze angielski ? A jesli nie to czy miala wtedy dostep do tlumacza ? Prawo federalne zapewnia tlumacza wszystkim kandydatom do deportacji, ktorzy o niego poprosza. No ale tez trzeba przynajmniej wiedziec jak poprosic ..... Co ma wspolnego z cala sprawa dziecko ? Jesli mozna zapytac. Nawet jesli jest urodzone w USA, nic mamie nie pomoze do momentu uzyskania pelnoletnosci.
kzielu Napisano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Zadne, nigdy juz nie dostanie wizy turystycznej, nawet jak sie skonczy jej ban .
majka54 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziecko urodzilo sie w Polsce po powrocie z USA ,chciala po prostu zabrac je ze soba ,turystycznie.
majka54 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Zadne, nigdy juz nie dostanie wizy turystycznej, nawet jak sie skonczy jej ban . Znasz taka sytuacje,czy to tylko teoretycznie majka a za co byla deportowana ? probowala zalatwic sobie GC,ale nie udalo sie......
Joanna30 Napisano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Deportowali ją za to, że chciała sobie załatwić zieloną kartę? Znaczy - zapłaciła komuś za fałszywą zieloną kartę? Czy wyszła (chciała wyjść) za mąż dla papierów? Czy może jeszcze coś innego... Za samo przebywanie nielegalnie 4 lata ma bana na 10 lat. Do tego dojdzie jeszcze praca na wizie turystycznej, "załatwianie" GC... W papierach powinna mieć napisane, na ile dostała bana. W zależności od ciężaru przestępstwa myślę, że może być to nawet ban na całe życie. Ale nie wiemy, co się kryje pod hasłem "próbowała sobie załatwić GC"...
makdonald Napisano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Jesli to bylo Chicago albo Greenpoint ( 99% prawdopodobne) to rzeczywiscie "zalatwianie zielonej karty" oznacza zakup "counterfeit document", co stanowi zbrodnie ( felony). Jesli tak, to ta pani moze sie pozegnac z Ameryka do smierci. Jesli wierzy w reinkarnacje to ciagle jest szansa. Gorzej jak w nastepnym wcieleniu bedzie kotem ( lub owsikiem) .
kzielu Napisano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2012 Znasz taka sytuacje,czy to tylko teoretycznie Oczywiscie - cala mase. Z historia deportacji staranie sie o turystyczna to praktycznie gwarantowana odmowa, mimo braku formalnych przeszkod.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.