Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja generalnie jestem mniej niż 5 lat po studiach, na zarobki póki co nie mogę narzekać bo są porównywalne z tym, co zarobiłbym w Stanach. Z tym, że tutaj pracuje w biurze i mam odpowiedzialną i ważną pozycję, natomiast w Stanach mogę oczekiwać zdecydowanej degradacji w tej kwestii za te same zarobki.

Tak więc ciężko będzie się raczej zdecydować jeśli się powiedzie w loterii.

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam,

przeczytałam już sporo wypowiedzi na temat losowania. Biorę w nim udział po raz pierwszy. Nie znalazłam jednak odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - skąd mam wiedzieć czy moja aplikacja nie została odrzucona z rożnych względów, błędów w formularzu czy problemów ze zdjęciem np ? Nie mówię, że takowe popełniłam, ale rożnie bywa, mogłam coś przeoczyć, zwłaszcza, że w jednym poście ktoś napisał, że formularz był bardzo długi i miał ok. 230 pytań - mój, z tego co pamiętam, nie miał ich zbyt wielu, nie było pytań o zawód itp. Były podstawowe pytania jak miejsce urodzenia, kraj zamieszkania, wykształcenie, status matrymonialny i dzieci. Nie sadzę żebym resztę wymazała z pamięci no i nie sądzę, żebym czegoś nie zauważyła...

Czy jeśli mam numer potwierdzający złożenie aplikacji, ten za pomocą którego sprawdza się w maju czy miało się szczęście, oznacza to że mój formularz był ok i biorę udział w losowaniu, czy niekoniecznie?

Napisano

a gdzie masz ten post ze tyle bylo pytan te 230 ;) czyzbys nie pomylil ds 230 :) ale formularza ktory nalezy wypelnic jak Cie wylosuja ;)

jesli wypelniales zgloszenie przez strone rzadowa to tyle miales pytan ile piszesz o tyle

To ze masz numer nie oznacza nic,musisz czekac na 1 maja,tzn po 1 maja i wtedy zobaczysz rezultat.

Napisano

@sly6 to było gdzieś w tym temacie i nie, nie chodziło o formularz, ale nie mam siły teraz się ponownie przez ten wątek przekopywać.

Jednym słowem - rozumiem, że do 1 maja nie wiadomo nawet czy formularz i zgłoszenie spełnia wymagania. No cóż, pozostaje czekać, czyli najlepiej przestać o tym myśleć.

Dziękuję za odpowiedź.

Napisano

Doszłam teraz do 6 tej strony i nie znalazłam - nie wiem gdzie to jest. Posty czytałam będąc w pracy, nie pamiętam dokładnie która to była strona.

Po chwili namysłu tez nie dam głowy sobie uciąć że to było w tym temacie, ale dotyczyło zgłoszenia na loterię wizową. Jeśli coś zamotałam to z góry przepraszam :)

Napisano

bywa tak ze sa takie strony ktore prosza o cos wiecej aby im wyslac,wypelnic ale jak wysylalas przez strone rzadowa to takie sa tylko pytania jak napisalas wczesniej i tyle :)

Napisano

A no tak, śledziłem co się działo rok temu i rzeczywiście serwery nie wyrabiały :) Może tym razem nas zaskoczą i już 1 maja się dowiemy. Chociaż te parę dni w tą czy w tamtą już nie robi na mnie wrażenia biorąc pod uwagę, że chciałem słać podanie już w 2011 i przegapiłem sobie, więc dla mnie jest to już 1,5 roku czekania. Normalnie ćwiczę cierpliwość :D

To tylko dobrze dla Ciebie :) ja wiem po sobie 3 maja dowiedziałam się, że mój wtedy przyszły mąż wylosował GC z nas wszystkich a mieliśmy 6 zgłoszeń w sumie z rodziny tak więc cały dom o 3 rano postawiłam na nogi. No ale co za tym idzie dopiero 6 maja mam rozmowę u konsula czyli cały rok, i cały czas o tym myślałam czy się doczekam czy nie i tak w kółko jednak nie da się nie myśleć o tym :) Życzę powodzenia w wygranej :)

Napisano

(...) skąd mam wiedzieć czy moja aplikacja nie została odrzucona z rożnych względów, błędów w formularzu czy problemów ze zdjęciem np ? (...)

Jeśli zdjęcie sprawdziłaś wcześniej Photo Validatorem, to samo zdjęcie przyczyną odrzucenia z pewnością być nie może. Co do reszty - jeśli wszystko wpisałaś poprawnie, to nie masz powodów do obaw. Pozostaje Ci czekać na początek maja.

Napisano

Jeśli zdjęcie sprawdziłaś wcześniej Photo Validatorem, to samo zdjęcie przyczyną odrzucenia z pewnością być nie może. Co do reszty - jeśli wszystko wpisałaś poprawnie, to nie masz powodów do obaw. Pozostaje Ci czekać na początek maja.

zgadza się!

Sposobem na sprawdzenie, czy się złożyło wniosek poprawnie jest wstrzemięźliwość ;) aż do 1.05.2013. Wtedy będzie wiadomo! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...