Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam pracę już w Palo Alto a na razie mieszkać będziemy u siostry w Redwood City.

Wow - w Apple? Też myślę o Kalifornii. Ale jeszcze nic nie zacząłem szukać. Jak sobie załatwiałeś robotę?

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Witaj,

dzięki za info. Uspokoiłem się lekko.

No tak, z taką gromadą to wciąż coś jest grane, nie ma lipy !

Kiedy się wybieracie i gdzie?

Ja mam pracę już w Palo Alto na razie mieszkać będziemy u siostry w Redwood City.

Muszę przyznać że troszkę mnie to zdziwiło bo my nie dostaliśmy paszportów podczas rozmowy z konsulem. Zostały one odesłane przez TNT po 3 dniach z wizami i kopertą którą należy przekazać prac. imigracyjnemu w US. Pewnie wasz proces nie został jeszcze całkowicie zakończony ze względu na brak tych szczepień. Swoją drogą ja w ogóle nie miałem karty szczepień (która zaginęła) u lekarza na badaniach oraz nie wykonywałem żadnych przed rozmową a w formularzu od lekarza była ta informacja naniesiona i pomimo tego nie miałem żadnych pytań w tym zakresie. Pewnie będą mnie maltretować o szczepienia w USA zanim otrzymam GC.

Pozdrawiam

Napisano

Myśmy też dostali paszporty i Konsul nam powiedział, żeby je odesłać wraz z brakującymi dokumentami. Tak też zrobiliśmy, paszporty z wizami były z powrotem po 3 dniach do odbioru w TNT.

Dlatego u Samsunga proces nie został zakończony, bo brakowało karty szczepień. Są one traktowane bardzo poważnie, więc trzeba to uzupełnić. Dlatego dostał druczek i paszporty z powrotem.

Napisano

Tak, oczywiście masz rację że nie jest wesoło. Ale ten artykuł jest dość mocno przerysowany.Jeżeli zamierzasz pracować za najniższą federalną czy też stanową stawkę, to oczywiście takie rejony nie są dla Ciebie. Uwierz mi, że jest tam sporo ciekawszych miejsc w okolicy 30-40 min dojazdu od San Francisco gdzie można wspaniale mieszkać i całkiem niedrogo.

Samsung, czyli California, okolice San Francisco? Pięknie!

Tak, na 99% Redwood City. Fajne miasto.

Wow - w Apple? Też myślę o Kalifornii. Ale jeszcze nic nie zacząłem szukać. Jak sobie załatwiałeś robotę?

No cóż... Poprzez znajomości ... oraz kwalifikacje. Tak sądzę :)

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...