Usa! Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 Witam wszystkich ! Mam mały problem w grudniu planuje wyjazd do Usa na święta do Mojego brata który niestety przebywa nielegalnie już ponad 2 lata w tym kraju... Zastanawia mnie to czy dostane wizę ?? uczę się i wgl czy konsul będzie wiedział o moim bracie ? Nie widziałem się już z nim od dłuższego czasu i bardzo mi zależy na tym..
kzielu Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 Skladajac DS-160 musisz podac czy czlonkowie Twojej rodziny przebywaja w US. Jak sie przyznasz to jakies tam minimalne szanse na wize masz. Jak sie nie przyznasz a konsul bedzie wiedzial, to nie dostaniesz i pogrzebiesz sobie szanse na jakakolwiek wize w najblizszej przyszlosci. Generalnie szanse masz niskie tak czy inaczej.
Joanna30 Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 Dokładnie tak, jak mówi kzielu. W sumie nie masz nic do stracenia, poza pieniędzmi. No, chyba, że nie przyznasz się do brata, a oni będą mieli to w systemie, to stracisz też wiarygodność i szansę na wizę.
sly6 Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 Uczysz sie ale gdzie,ile Ci zostalo nauki? a brat do kogo lecial, na jakiej wizie tam polecial pytasz sie o system-po 2000 roku jest taki ze wiele osob dowiaduje sie na rozmowie ze jednak ktos jest nielegalnie w USA a tym bardziej po 2 latach pobytu. Lepiej przygotuj sie na sama rozmowe i ze wrocisz do Polski.
Usa! Napisano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Września 2012 Chodzę do klasy 2 Lo Brat poleciał do swojej dziewczyny którą poznał w POL jak przyleciała do rodziny na wakacje urodziła się w Usa ma obywatelstwo POL-Amerykańskie... i dlatego nadal tam jest i poleciał na wizie turystycznej....
Usa! Napisano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Września 2012 W niedalekiej przyszłości na pewno będzie myślał o tym (jeśli chodzi Ci o ślub) chyba ze sa jakiej inne sposoby
Joanna30 Napisano 7 Września 2012 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 Dla niego w chwili obecnej innych nie ma.
sly6 Napisano 7 Września 2012 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 to lepiej niech mysli nad slubem --niz ma myslec ze sie moze prawo zmieni.
Usa! Napisano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 1 Października 2012 A czy , jest teraz taka możliwość że postara się teraz o wizę narzeczeńską ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.