Usa! Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Witam wszystkich ! Mam mały problem w grudniu planuje wyjazd do Usa na święta do Mojego brata który niestety przebywa nielegalnie już ponad 2 lata w tym kraju... Zastanawia mnie to czy dostane wizę ?? uczę się i wgl czy konsul będzie wiedział o moim bracie ? Nie widziałem się już z nim od dłuższego czasu i bardzo mi zależy na tym.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Skladajac DS-160 musisz podac czy czlonkowie Twojej rodziny przebywaja w US. Jak sie przyznasz to jakies tam minimalne szanse na wize masz. Jak sie nie przyznasz a konsul bedzie wiedzial, to nie dostaniesz i pogrzebiesz sobie szanse na jakakolwiek wize w najblizszej przyszlosci. Generalnie szanse masz niskie tak czy inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Dokładnie tak, jak mówi kzielu. W sumie nie masz nic do stracenia, poza pieniędzmi. No, chyba, że nie przyznasz się do brata, a oni będą mieli to w systemie, to stracisz też wiarygodność i szansę na wizę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Uczysz sie ale gdzie,ile Ci zostalo nauki? a brat do kogo lecial, na jakiej wizie tam polecial pytasz sie o system-po 2000 roku jest taki ze wiele osob dowiaduje sie na rozmowie ze jednak ktos jest nielegalnie w USA a tym bardziej po 2 latach pobytu. Lepiej przygotuj sie na sama rozmowe i ze wrocisz do Polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usa! Posted September 7, 2012 Author Report Share Posted September 7, 2012 Chodzę do klasy 2 Lo Brat poleciał do swojej dziewczyny którą poznał w POL jak przyleciała do rodziny na wakacje urodziła się w Usa ma obywatelstwo POL-Amerykańskie... i dlatego nadal tam jest i poleciał na wizie turystycznej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 a myslal o legalizacji pobytu?mysli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usa! Posted September 7, 2012 Author Report Share Posted September 7, 2012 W niedalekiej przyszłości na pewno będzie myślał o tym (jeśli chodzi Ci o ślub) chyba ze sa jakiej inne sposoby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Dla niego w chwili obecnej innych nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 to lepiej niech mysli nad slubem --niz ma myslec ze sie moze prawo zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usa! Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 A czy , jest teraz taka możliwość że postara się teraz o wizę narzeczeńską ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.