Dejmos Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Yay! Zdecydowanie taki wątek powinien być, bo to, co w Krakowie na Łazarza wyprawiają to, nieporozumienie! Mam nadzieję, że wszystko w porządku i możesz składać papiery o GC teraz! Można prosić o jakieś szczegóły? Planujemy z żoną wybrać się właśnie na Łazarza, aby zrobić badania do GC...
lochraven Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Szczegółów na forum nie brakuje, wystarczy poszukać.
Cerise nomade Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Do Dejmos: Opis moich problemow w moim poscie z 15 pazdiernika w tym watku, i pozniej. Moje nieciekawe przygody z przychodnia na Lazarza, to jedno, ale widac ze inni tez mieli male przejscia z lamtejszymi lekarzami, albo nei bylo zadowoleni z obslugi. Nie moge mowic o innych lekarzach ale na pewno nie radze isc do Dr R, bo moja sytuacja wyraznie wskazuje ze on nie do konca jest poinformowany o tym co kandydat musi i moze.
anka11 Napisano 5 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2012 Hmm, też tam byłam, kopii nie dostałam (a zapomniałam poprosić o nią), jednak po rozmowie telefonicznej przysłali mi ksero.
Dejmos Napisano 5 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2012 Hmm, też tam byłam, kopii nie dostałam (a zapomniałam poprosić o nią), jednak po rozmowie telefonicznej przysłali mi ksero. O jaką kopię chodzi? Vaccination Report? Osoby z loterii również powinny coś takiego otrzymać od lekarza czy chodzi tylko o wizę K-1? Jeżeli chodzi o loterię to wszędzie jest napisane tylko o zaklejonej kopercie, którą należy zabrać na rozmowę z konsulem.
KasiaHania Napisano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 Witam, przejżałam temat podobny http://forum.usa.info.pl/topic/20788-szczepienia/?hl=szczepienia byłam równiez na VJ ale tak naprawde to nie wiem co mam zrobić teraz. Moja sytuacja wygląda tak : nie posiadam karty szczepień, dokumenty zagineły w trakcie zmiany szkoły x-lat temu, do tej pory nie potrzebowałam niczego z tej karty szczepien jedyne co mie męczyło to czy miałam szczepienie na różyczkę kiedy zaszłam w ciążę....no i teraz mam problem ponieważ nie posiadam żadnej karty szczepien ani dokumentów nic co by poświadczyło że takowe miałam. Na po przedniej stronie był link mówiący jakie szczepienia są potrzebne koniecznie : świnka, odra , różyczka , Heine-Medina , tężec, dyfteryt, koklusz , grypa, grypa (wirus typu , zapalenie wątroby typu A, zapalenie wątroby typu B, ospa wietrzna, pneumokokowe zapalenie płuc , rotawirus, zakażenie meningokokowe. Co jeżeli przechodziłam na przykład świnke i odrę ospę? Czy moge dołączyć to do dokumentów ze nie musze sie szczepić? Wiem że nie trzeba mieć complete w tej kwestii ale też nie chce bulić 100000$ za szczepienia na miejscu w USA...tutaj chyba wychodzi taniej. Nie wiem czy udac sie do przychodni zrobić badania na przeciwciała czy poprostu zacząć się szczepić i już.
spicyvanilla Napisano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 Nie wiem, ile masz lat, ale na 100% nie trzeba się na wszystko szczepić. świnka,odra, różyczka, ospa wietrzna - lekarz się spyta, czy byłaś na nie chora. jeśli tak, szczepienie jest niepotrzebne. grypa, grypa B,zapalenie wątroby typu A, zapalenie wątroby typu B, pneumokokowe zapalenie płuc, rotawirus, zakażenie meningokokowe - mam 26 lat i wszystkie miałam zaznaczone jako "not age appropriate" błonica, koklusz, tężec - jeśli nie masz dowodu na to, że byłaś szczepiona, to najprawdopodobniej szczepienie będzie wymagane (może to być w postaci jednej potrójnej szczepionki) Heine-Medina - raczej każdy był na to szczepiony, a poza tym pewnie jest "not age appropriate". Podsumowując, moim zdaniem czeka Cię max 1-2 szczepienia.
KasiaHania Napisano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2013 Nie wiem, ile masz lat, ale na 100% nie trzeba się na wszystko szczepić. świnka,odra, różyczka, ospa wietrzna - lekarz się spyta, czy byłaś na nie chora. jeśli tak, szczepienie jest niepotrzebne. grypa, grypa B,zapalenie wątroby typu A, zapalenie wątroby typu B, pneumokokowe zapalenie płuc, rotawirus, zakażenie meningokokowe - mam 26 lat i wszystkie miałam zaznaczone jako "not age appropriate" błonica, koklusz, tężec - jeśli nie masz dowodu na to, że byłaś szczepiona, to najprawdopodobniej szczepienie będzie wymagane (może to być w postaci jednej potrójnej szczepionki) Heine-Medina - raczej każdy był na to szczepiony, a poza tym pewnie jest "not age appropriate". Podsumowując, moim zdaniem czeka Cię max 1-2 szczepienia. Ja mam 31 wiec chyba sie łapie na te powyżej 26 roku, starosc nie radosc. Na inne byłam chora....moja córka w takim razie bedzie musiała zaszczepic na wątrobe i pneumo meningo i rota....tak jak ja no i grypa >.> Dziękuje za odpowiedz
Sara Napisano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2013 a miałeś już rozmowe w ambasadzie? Ja mam w środe i troszke sie stresuje... Co do lekarza to był dośc dziwny i w ogóle badał mnie baaaaaaardzo dokładnie. Musiałam też siągnąć spodnie i położyć sie, po czym doktor "sprawdził czy nie mam powiększonych węzłów w pachwinach" dotykając wnikliwie i śmiejąc sie że mam tam łaskotki. Ech...dobrze ze już za mna ta wizyta Delikatnie mówiąc, przeraziło mnie to co tutaj przeczytałam... Czy możesz podać nazwisko lekarza (wiem z Twojego późniejszego posta, że przyjmował na ul. Hożej), który zrobił Ci takie przenikliwe badania? Chciałabym tego uniknąć, bo mówiąc prosto z mostu, to sobie na za dużo pozwolił. Czy możecie przestrzec przed konkretnymi lekarzami w Warszawie, albo nawet lepiej, polecić u którego wizyta była szybka i na temat?
spicyvanilla Napisano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2013 Sara, poczytaj sobie na forum, a zwłaszcza ten i ten wątek (w tym drugim opisałam swoje badania w Warszawie). W stolicy jest dwóch lekarzy do wyboru: kobieta i mężczyzna. Ja po przeczytaniu wypowiedzi na forum doszłam do wniosku, że wolę iść do kobiety Sama wizyta była szybka i na temat (ok. 20min. - wypisała dane z paszportu na formularz, zadała parę pytań, zmierzyła ciśnienie i tyle) ALE weszłam do gabinetu ponad godzinę później niż byłam umówiona (i raczej obsuwa czasowa w tym gabinecie to normalka).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.