O:) Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Witam orientuje się ktoś jak wygląda gra w tenisa w Stanach , ile kosztuje za godzinę z trenerem oraz bez, najbardziej interesują mnie informacje dotyczące stanu Delaware (Newark) Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Z całym szacunkiem (bo wiem, że forum służy do zadawania pytań), ale czy google już przestało działać?
O:) Napisano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2012 może ktoś ma własne doświadczenia i może polecić dany klub lub odradzić, to raczej nie jest napisane na necie, ale ok widzę że trzeba uważać z zadawaniem pytań. Równie dobrze wszystko o czym tutaj piszą można znaleźć w internecie --> o ile jeszcze google działa
kzielu Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Maz kolezanki to tennis pro - wiec sie spytam (w Cinci, OH co prawda a nie w Delaware ale jakis poglad Ci to da) - gosc zyje tylko z tego i to nie najgorzej wiec chyba tanio nie jest ;-)
c4r0 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 O trenerach pojęcia nie mam ale jak bym miał zgadywać to bym strzelał w granicach $20-40 za godzinę, zależnie od miejsca zamieszkania. Co do kortów, to tu gdzie ja mieszkam jest ich pełno i są darmowe (betonowe/asfaltowe). W dobrym stanie z oświetleniem.
O:) Napisano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Dzięki wielkie Pozdrawiam
karina Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 może ktoś ma własne doświadczenia i może polecić dany klub lub odradzić, to raczej nie jest napisane na necie, ale ok widzę że trzeba uważać z zadawaniem pytań. Równie dobrze wszystko o czym tutaj piszą można znaleźć w internecie --> o ile jeszcze google działa W New Jersey za wynajem kortu (wewnatrz budynku) $40-$80 za godzine (zaleznie od dnia i pory dnia: weekendy oraz godziny popoludniowe sa drozsze). Za trenera placi sie od $30 (high school student) do $80 (profesjonalny trener). Generalnie za 1 godzine tenisa dla mojej 8-letniej corki place ok. $115-$120. Tansza wersja to semi-private lessons badz lekcje w grupie. Niektore kluby wymagaja membership za ktory placi sie osobno.
c4r0 Napisano 11 Października 2012 Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Generalnie za 1 godzine tenisa dla mojej 8-letniej corki place ok. $115-$120. To się nazywa drogi sport. A mi szkoda tylu pieniędzy na miesiąc treningów po godzinę w tygodniu...
karina Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 To się nazywa drogi sport. A mi szkoda tylu pieniędzy na miesiąc treningów po godzinę w tygodniu... A zeby bylo smieszniej to trzeba sie zapisac na lekcje tenisa tak kolo maja juz na wrzesien (czyli nastepny rok szkolny), bo w sierpniu juz nie masz nawet terminow wczesniejszych niz np. 8 wieczorem co dla dziecka 8-letniego jest meczace... Sa tez godziny ranne i np. kolezanka mojej corki ma tenis o 6.30 rano. Na zamknietych obiektach jest ciezko o godziny popoludniowe, bo sa albo lekcje grupowe (zarezerwowane do konca czerwca) albo ludzie maja zarezerwowane korty tak zaraz po pracy (tez na kilka miesiecy w przod) albo sa treningi dla zawodnikow klubu. Na kortach na zewnatrz jest dobrze, ale jest zimno - nie grasz; pada deszcz czy snieg - nie grasz; graja juz inne osoby - ty nie grasz... Dlatego ludzie nastawiaja sie na tenis w zamknietych obiektach.
c4r0 Napisano 12 Października 2012 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Nie wiem skąd tam takie tłumy. Ten sport uważany jest za jakiś prestiżowy (pewnie przez to że jest drogi, i jedno drugie napędza ) ale jak dla mnie jakiejś super frajdy nie sprawia. Trochę czasem gram ale tylko jak ktoś mnie namówi, bo przeważnie inne sporty biorą górę jak mam wolny czas.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.