Keyser Soze Napisano 8 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2012 Czyli Ty radził byś nie czekać tylko od razu samemu iść do najbliższego biura i pytać o nr SSN czy już wysłali, tak? -pamiętam z blogu "Keyser Soze" o zyciu w SF pisał że czekał ponad miesiąc bo urzędniczki coś zamotały, dopiero jak tam pszedł to coś się ruszyło.. Wlasnie mialem napisac, by smialo klikac w link u mnie w podpisie, moze znajdziecie jakies odpowiedzi, ktore was interesuja, ja sam juz niewiele pamietam bo do bylo ponad 6 lat temu... Cytuj
River Napisano 8 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2012 3.Nie kazda legalna praca gwarantuje ubezpieczenie.Najlepsze ubezpieczenia gwarantuja instytucje rzadowe / szpitale czyli wielkie i bogate organizacje.Slyszalam tez ze Starbucks ma dobre ubezpieczenia.Wiele moich znajomych studentow dorabia w Starbucks wlasnie ze wzgledu na dobre ubezpieczenia.Z tego co pamietam to nawet pracujac na part-time ma sie tam ubezpieczenie. Praca: http://www.indeed.com/ https://www.usajobs.gov/ Super forum: http://www.city-data.com/forum/ info na temat przeprowadzki do roznych stanow,kosztow zycia,pracy w danych stanach,bezrobocia,ogolnie wszystko tam jest:) 6.Przewaznie wszedzie jest tzw Workforce Center.Zazwyczaj maja te urzedy strony online gdzie mozna sie zalogowac ,wypelnia sie profil i dzwonia do Ciebie kiedy praca odpowiada wypelnionemu profilowi:)Bardzo wygodna opcja:) Cytuj
mariano85 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2012 Jezeli chodzi o transfer kasy do usa! Byłem ostatnio odwiedzić dwa banki CITYhandlowy i BZWBK Powiem szczerze że Cityhandlowy ma dużo lepsza oferte! Jezeli ma się na koncie powyzej 5k prowadzenie konta i wypłaty (w każdymn bankomacie w usa) są darmowe. Dzienny limit wypłat to 2k I co najwazniejsze... Jezeli bedziemy chcieli zamknąć konto ...poprosty wypłacamy całą gotówke i już o nic sie nie martwimy po 2 latach sami nam zamknął, bez żadnych opłat, bo jak soldo jest 0 oni nic nie bobieraja a nie moga wziasc na - ,tak powiedział mi człwiek z tego banku. Cytuj
mariano85 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Jakie dokumenty powinienem zabrac ze sobą? -jutro jadę jeszzce raz wyrobic obie zupełny akt urodzenia (bo wzieli mo go w ambasadzie i jest w papierach) Czy musze go tłumaczyć? -wezmę dyplomy ukończenia szkół -zaświadczenia od pracodawców -jakieś certyfikaty Czy o czymś zapomnaiłem? Cytuj
Sleak Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 jeśli masz prawo jazdy to możesz sobie międzynarodowe wyrobić i jakiś czas jeździć, do czasu, aż nie zrobisz na miejscu. Cytuj
sly6 Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Sleak chyba widziales takie prawo jazdy i co tam pisze? a no jak ktos leci na pobyt staly to takie prawo jazdy nie powinno byc uzywane jedynie w urzedach mozna cos tam pokazac Cytuj
mariano85 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Dzięki Sleak* ale jezeli chodzi o prawo jazdy to jak tylko dostanę ssn to to odrazu biorę się za robienie prawka! MACIE JESZCZE JAKIES POMYSŁY, CO ZABRAC? Cytuj
pelasia Napisano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Aparat - Bedzie pamiatka pierwszych krokow zza oceanem A tak powaznie to chyba o wszystkim juz pomyslales. Zycze powodzenia i wielu przygod ( tych pozytywnych oczywiscie )! Cytuj
Sleak Napisano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Jeśli będziesz chciał korzystać ze swojego telefonu to zalecałbym ściągnięcie smilocka, ale chyba taniej wyjdzie kupić zestaw na miejscu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi