Magdalena S Napisano 5 Października 2015 Zgłoś Napisano 5 Października 2015 badania lekarskie są ważne 6 mcy - tyle masz czasu od badań do wjazdu do USA. Jeśli chcesz ryzykować, że uda Ci się w tym czasie wyjechać - możesz robić już teraz. Ja bym się wstrzymała - badania można wykonać w jeden dzień, więc dużo czasu na nie nie zmarnujesz. A bywają kosztowne - jeśli będzie Ci brakowało szczepień, to za każde będziesz musiała extra dopłacić.
ilon Napisano 5 Października 2015 Zgłoś Napisano 5 Października 2015 Pol roku spokojnie. Jak tylko dostane list to sie umawiam i wyjezdzam, haha. Wszystkie dokumenty od narzeczonego juz mam, dzwonilismy juz z dwa tygodnie temu do NVC i juz mowili, ze dokumenty sa w Warszawie. Takze mysle, ze wkrotce sie skontaktuja. )
ilon Napisano 7 Października 2015 Zgłoś Napisano 7 Października 2015 Dodzwonilam sie do Ambasady w Warszawie i okazalo sie, ze wyslali list 23 wrzesnia, ktory nigdy do mnie nie doszedl. No nic, Pani powiedziala, ze mam poczytac na stronie co potrzebuje i moge sie umowic, bo wszystko maja. Tak wiec jak sie troche ogarne to pojde zrobic fotki, wysle formularz i sie umowie. Lekarza mam we wtorek. Mam nadzieje, ze pojdzie wszystko dobrze.
ilon Napisano 19 Października 2015 Zgłoś Napisano 19 Października 2015 23 lipiec - wyslanie petycji 31 lipiec - NOA1 14 sierpien - NOA2 18 wrzesien - list z NVC 19 pazdziernik - rozmowa w Ambasadzie Cala procedura w naszym przypadku, bez zadnego pospiechu z mojej strony trwala 88 dni.
Nineczka 320 Napisano 21 Października 2015 Zgłoś Napisano 21 Października 2015 informację o numrze NOA2 otrzymaliśmy tydzien po tym jak dostałam papiery z Ambasady w Warszawie, zatem wszystkie osoby wypatrujące upragnionego listu pragę uspokoić bo chyba szybciej można dowiedziec sie w ambasadzie w Polsce czy są juz dokumenty niz dostać jakąkolwiek informację w Stanach
ilon Napisano 21 Października 2015 Zgłoś Napisano 21 Października 2015 Ja znowu nigdy nie dostalam listu z Ambasady. Dopiero jak do nich zadzwonilam to sie dowiedzialam, ze wyslali no ale najwidoczniej sie zgubil.
Nineczka 320 Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Ja znowu nigdy nie dostalam listu z Ambasady. Dopiero jak do nich zadzwonilam to sie dowiedzialam, ze wyslali no ale najwidoczniej sie zgubil. ja zadzwonilam do Ambasady i poprosiłam zeby przysłali mi papiery mailem - bałam sie poczty i chyba slusznie
ilon Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Hm, spoko pomysl. Ja na to nie wpadlam, no i musialam sprawdzac sobie na stronie co mi potrzeba.
Sonli Napisano 13 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Ilon, ja otrzymałam list z ambasady, ale bez instrukcji co potrzebuję na spotkanie, tak więc też musiałam szukać na stronie. Ot, po prostu im się nie spakowało do koperty. Jak widać, nie tylko na pocztę trzeba uważać.
ygritte Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Wysłaliśmy petycję pod koniec września, szybko NOA1 po jakichś 32-33 dniach dostaliśmy NOA2, 3 listopada. Z tego co widzę na VJ wszystkich z września poszło błyskawicznie szybko. Dostałam list z ambasadzy parę dni temu, umówiłam interview na luty. Przeciągam, bo ślub w sierpniu . Ale jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie idealnie. Planuję lecieć w czerwcu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.