Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

badania lekarskie są ważne 6 mcy - tyle masz czasu od badań do wjazdu do USA. Jeśli chcesz ryzykować, że uda Ci się w tym czasie wyjechać - możesz robić już teraz. Ja bym się wstrzymała - badania można wykonać w jeden dzień, więc dużo czasu na nie nie zmarnujesz. A bywają kosztowne - jeśli będzie Ci brakowało szczepień, to za każde będziesz musiała extra dopłacić.

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Pol roku spokojnie. Jak tylko dostane list to sie umawiam i wyjezdzam, haha. Wszystkie dokumenty od narzeczonego juz mam, dzwonilismy juz z dwa tygodnie temu do NVC i juz mowili, ze dokumenty sa w Warszawie. Takze mysle, ze wkrotce sie skontaktuja. ;))

Napisano

Dodzwonilam sie do Ambasady w Warszawie i okazalo sie, ze wyslali list 23 wrzesnia, ktory nigdy do mnie nie doszedl. No nic, Pani powiedziala, ze mam poczytac na stronie co potrzebuje i moge sie umowic, bo wszystko maja. Tak wiec jak sie troche ogarne to pojde zrobic fotki, wysle formularz i sie umowie. Lekarza mam we wtorek. Mam nadzieje, ze pojdzie wszystko dobrze. ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

23 lipiec - wyslanie petycji

31 lipiec - NOA1

14 sierpien - NOA2

18 wrzesien - list z NVC

19 pazdziernik - rozmowa w Ambasadzie

Cala procedura w naszym przypadku, bez zadnego pospiechu z mojej strony trwala 88 dni. ;)

Napisano

informację o numrze NOA2 otrzymaliśmy tydzien po tym jak dostałam papiery z Ambasady w Warszawie, zatem wszystkie osoby wypatrujące upragnionego listu pragę uspokoić bo chyba szybciej można dowiedziec sie w ambasadzie w Polsce czy są juz dokumenty niz dostać jakąkolwiek informację w Stanach :)

Napisano

Ja znowu nigdy nie dostalam listu z Ambasady. Dopiero jak do nich zadzwonilam to sie dowiedzialam, ze wyslali no ale najwidoczniej sie zgubil. ;)

ja zadzwonilam do Ambasady i poprosiłam zeby przysłali mi papiery mailem - bałam sie poczty i chyba slusznie :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ilon,

ja otrzymałam list z ambasady, ale bez instrukcji co potrzebuję na spotkanie, tak więc też musiałam szukać na stronie.

Ot, po prostu im się nie spakowało do koperty. ;)

Jak widać, nie tylko na pocztę trzeba uważać.

• 5 tygodni później...
Napisano

Wysłaliśmy petycję pod koniec września, szybko NOA1 po jakichś 32-33 dniach dostaliśmy NOA2, 3 listopada. Z tego co widzę na VJ wszystkich z września poszło błyskawicznie szybko. Dostałam list z ambasadzy parę dni temu, umówiłam interview na luty. Przeciągam, bo ślub w sierpniu ;). Ale jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie idealnie. Planuję lecieć w czerwcu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...