MoniaS Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 Gratulacje! !!!! A pani zapewne z Białorusi. Dla nich też ambasada warszawska. Jak ja byłam na rozmowie tez bialorusince nie dali wizy.
aneta90 Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 Dziękuję Może, bo nie jestem pewna jakiej narodowości, ale widziałam, że tak jakby ktoś znajomy tej pary też nie dostał wizy ale turystycznej. Sporo ich tam słyszałam jak czekałam
MoniaS Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 Tam czasem to tak sporo. Pamiętam ze mną było kilka kobiet i rodzina. Po wizy emigracyjne oczywiście. I jedna musiała nie dostać bo wyszła splakana.
Patipitts Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 38 minut temu, aneta90 napisał: Hej, Wczoraj dostałam wizę Sama rozmowa trwała tak jak ktoś już wcześniej pisał 2-3 minuty, ale czekałam 2,5h. Najpierw inny urzędnik prosi o dokumenty i badania, później podchodzi się zrobić odciski a na końcu rozmowa z konsulem. Gdy ja byłam to była bardzo miła Pani, uśmiechnięta i wszyscy odchodzili zadowoleni, tylko jakaś para z Ukrainy chyba nie otrzymała wizy. Gratulacje! ja jeszcze czekam na noa2, mam nadzieje ze jeszcze z miesiąc tylko sobie poczekam...
aneta90 Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 18 godzin temu, MoniaS napisał: Tam czasem to tak sporo. Pamiętam ze mną było kilka kobiet i rodzina. Po wizy emigracyjne oczywiście. I jedna musiała nie dostać bo wyszła splakana. Mam pytanie, ile odpisów aktu urodzenie potrzebne jest już na miejscu w Stanach? czy coś jeszcze z dodatkowych dokumentów muszę zabrać z Polski?
brygiii Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 Nasza petycja została zaakceptowana pod koniec marca. Czyli teraz kolejność naszych działań to: oczekiwanie na list z ambasady -> badania lekarskie -> rozmowa w ambasadzie (?)
margherita_s Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 22 godziny temu, brygiii napisał: Nasza petycja została zaakceptowana pod koniec marca. Czyli teraz kolejność naszych działań to: oczekiwanie na list z ambasady -> badania lekarskie -> rozmowa w ambasadzie (?) Badania możesz zrobić przed otrzymaniem listu z ambasady. Musisz mieć tylko case number, który dostanie Twoj narzeczony w liście z uscis potwierdzającym pozytywne rozpatrzenie wniosku.
brygiii Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 Teraz, margherita_s napisał: Badania możesz zrobić przed otrzymaniem listu z ambasady. Musisz mieć tylko case number, który dostanie Twoj narzeczony w liście z uscis potwierdzającym pozytywne rozpatrzenie wniosku. Dziękuję za informację, czytałam też o tym. Ale w momencie, kiedy planujemy ślub dopiero na wrzesień, warto poczekać z badaniami, prawda? ponieważ są ważne 6 miesięcy?
margherita_s Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 4 minuty temu, brygiii napisał: Dziękuję za informację, czytałam też o tym. Ale w momencie, kiedy planujemy ślub dopiero na wrzesień, warto poczekać z badaniami, prawda? ponieważ są ważne 6 miesięcy? Roelka wyjaśniła w jednym ze swoim poprzednich postów o co chodzi z badaniami, bo ja też nie do końca wiedziałam. Odsyłam do jej wypowiedzi. My się pobieramy w październiku, a na badania idę na początku maja.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.