Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja właśnie mam kopie aktu ślubu. Zawsze przy sobie pomimo,  ze Military ID i EA mam na nowe nazwisko ale z nimi to cholera wie. 

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
13 minut temu, MoniaS napisał:

Ja właśnie mam kopie aktu ślubu. Zawsze przy sobie pomimo,  ze Military ID i EA mam na nowe nazwisko ale z nimi to cholera wie. 

Dobrze wiedziec, ze nie tylko ja wpadlam na taki pomysl - malzonek twierdzi, ze troche przesadzam - ale on ma bardzo bezstresowe podejscie do wszelkich formalnosci.

Napisano

Przyzwyczaj sie do tego. Oni tu wszyscy do wszystkiego niemalże tak podchodzą. Mój też uważa, ze przesadzam i niepotrzebnie sie stresuje.  

Napisano

Mnie sie nawet czepiali pozniej dlaczego mam dwa nazwiska na ID. No kurcze tak mi sami wpisaliscie. :P  Tak w ogole widze ze mamy bardzo duzo military wives. Jak macie jakies pytania dotyczace tego zycia to zapraszam. Ja mam juz 3 letni staz :)

Napisano

Dzięki Roelka.  Jakieś priviliges dla żon?  Poza tą kartą która tak naprawdę do niczego mi potrzebna. I benefitem na córki studia?

Napisano
21 godzin temu, MoniaS napisał:

Prawnicy tu zarabiają ogromne pieniądze ( córkę chcę pchnąć na prawo właśnie) 

A ile Twoja corka ma lat i co ona sama tym mysli? ;> 

Napisano

MoniaS a gdzie robiłas ewaluacje? w ktorej agencji?  Ja poki co od listopada czekam na GC ale z tego co slysze, to troche jeszcze poczekam... A jesli komus sie przyda - jak juz zlozycie wniosek o Combo Card i troche sie Wam spieszy, to po odciskach palcow mozna zlozyc taki wniosek telefonicznie Expenditure on AP &Travel Authorization - mi dzieki temu udalo sie dostac Combo Cart po 1,5 mies. ;)

Napisano

Na temat dzieci niestety nie pomoge bo sama nie mam wiec sie nie interesuje :P Sa typowe benefity takie jak opieka zdrowotna oczywiscie. Jest sporo szkol ktore oferuja darmowe kursy dla spouses albo takich ktore daja ci stypendia. Ja np aplikowalam I dostalam 4000$ na kurs ktory niedlugo koncze. :) Do tego sa rozne kluby dla zon , mozesz korzystac za darmo z silowni on post etc. Wiele sklepow I restaurracji oferuje znizki dla wojskowych. Sa zaklady pracy ktore oferuja spouse continuity. Jak pracujesz dla nich to zaoferuja ci transfer na stanowisko w przypadku przeprowadzki. Ja pracuje w PX I teraz dostalam transfer do Niemiec bo tam sie teraz przeprowadzamy na kolejne 3 late. :) Sa oczywiscie ciemne strong bycia spouse. Czeste I dlugie rozlaki. Przeprowadzki srednio co 3 lata wiec jak ktos moze miec problemy z budowaniem kariery czy utrzymywaniem znajomosci. Mielismy fajnych sasiadow ktorzy spedzili w ft Campbell tylko 6 miesiecy I wyslano ich na drugi koniec kraju. 

Napisano

Fantastycznie szybko. Evaluacje robię w International Education Evaluation INC w Charlotte NC. Tam wymagalo ASCP do mojego nieszczesnego certyfikatu. Ale bardzo sobie rich chwale. 

Ciekawe czy tezco piszesz dziala tez w przypadku GC?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...