MoniaS Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Ja właśnie mam kopie aktu ślubu. Zawsze przy sobie pomimo, ze Military ID i EA mam na nowe nazwisko ale z nimi to cholera wie.
Asiula1982 Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 13 minut temu, MoniaS napisał: Ja właśnie mam kopie aktu ślubu. Zawsze przy sobie pomimo, ze Military ID i EA mam na nowe nazwisko ale z nimi to cholera wie. Dobrze wiedziec, ze nie tylko ja wpadlam na taki pomysl - malzonek twierdzi, ze troche przesadzam - ale on ma bardzo bezstresowe podejscie do wszelkich formalnosci.
MoniaS Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Przyzwyczaj sie do tego. Oni tu wszyscy do wszystkiego niemalże tak podchodzą. Mój też uważa, ze przesadzam i niepotrzebnie sie stresuje.
Gość Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Mnie sie nawet czepiali pozniej dlaczego mam dwa nazwiska na ID. No kurcze tak mi sami wpisaliscie. Tak w ogole widze ze mamy bardzo duzo military wives. Jak macie jakies pytania dotyczace tego zycia to zapraszam. Ja mam juz 3 letni staz
ilon Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Kurcze, wlasnie sobie uswiadomilam, ze wiekszosc naszych lejdis tu na forum po K1 to ma wojskowych mezow
MoniaS Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Dzięki Roelka. Jakieś priviliges dla żon? Poza tą kartą która tak naprawdę do niczego mi potrzebna. I benefitem na córki studia?
ilon Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 21 godzin temu, MoniaS napisał: Prawnicy tu zarabiają ogromne pieniądze ( córkę chcę pchnąć na prawo właśnie) A ile Twoja corka ma lat i co ona sama tym mysli? ;>
paula052787 Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 MoniaS a gdzie robiłas ewaluacje? w ktorej agencji? Ja poki co od listopada czekam na GC ale z tego co slysze, to troche jeszcze poczekam... A jesli komus sie przyda - jak juz zlozycie wniosek o Combo Card i troche sie Wam spieszy, to po odciskach palcow mozna zlozyc taki wniosek telefonicznie Expenditure on AP &Travel Authorization - mi dzieki temu udalo sie dostac Combo Cart po 1,5 mies.
Gość Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Na temat dzieci niestety nie pomoge bo sama nie mam wiec sie nie interesuje Sa typowe benefity takie jak opieka zdrowotna oczywiscie. Jest sporo szkol ktore oferuja darmowe kursy dla spouses albo takich ktore daja ci stypendia. Ja np aplikowalam I dostalam 4000$ na kurs ktory niedlugo koncze. Do tego sa rozne kluby dla zon , mozesz korzystac za darmo z silowni on post etc. Wiele sklepow I restaurracji oferuje znizki dla wojskowych. Sa zaklady pracy ktore oferuja spouse continuity. Jak pracujesz dla nich to zaoferuja ci transfer na stanowisko w przypadku przeprowadzki. Ja pracuje w PX I teraz dostalam transfer do Niemiec bo tam sie teraz przeprowadzamy na kolejne 3 late. Sa oczywiscie ciemne strong bycia spouse. Czeste I dlugie rozlaki. Przeprowadzki srednio co 3 lata wiec jak ktos moze miec problemy z budowaniem kariery czy utrzymywaniem znajomosci. Mielismy fajnych sasiadow ktorzy spedzili w ft Campbell tylko 6 miesiecy I wyslano ich na drugi koniec kraju.
MoniaS Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 Fantastycznie szybko. Evaluacje robię w International Education Evaluation INC w Charlotte NC. Tam wymagalo ASCP do mojego nieszczesnego certyfikatu. Ale bardzo sobie rich chwale. Ciekawe czy tezco piszesz dziala tez w przypadku GC?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.