Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak teraz tak na to patrzę to dopóki nie dostaliśmy noa2 okropnie się dłużyło, a teraz całkiem sprawnie idzie @Roelka :) choć chyba większość z nas miała tutaj swego rodzaju kryzys w oczekiwaniu na dobre wieści. @Patipitts, na pewno nie czekajcie z dzwonieniem do czerwca, powinno udać się wcześniej :) Dziękuję! Powodzenia, trzymam kciuki!

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy musieliscie wczesniej umawiac sie do Warszawy na rentgen i testy kilowe wczesniej? Czytam na stronie centrum radiologicznego na warynskiego, ze niby nie trzeba, ale czytalam tutaj na forum ze niektorzy sie dzwonili wczesniej I sie zapisywali :o

Napisano
Dnia 7.05.2017 o 06:00, GrzesiekK napisał:

Podbijam pytanie Anety! :)

aneta90 - wyleciałaś już do USA? Jeżeli tak, to jakie dokumenty ostatecznie wzięłaś? Patrzyłem na visajourney i z tego co widziałem to ludzie często kopie aktu urodzenia załączają do AOS.

Hej,

Już jestem w USA. Wyleciałam 12.04, 15.05 wzięłam ślub, a 22.05 wysłałam dokumenty na AOS. Jeśli chodzi o dokumenty, to oprócz żółtej teczki i paszportu wzięłam tylko 2 zupełne odpisy aktu urodzenia i wyniki badań (wyniki z krwi, moczu i szczepienia-bardzo ważne) które dostałam od lekarza przed spotkaniem w ambasadzie. Rozmowa na lotnisku trwała może około 3-5 minut, sama formalność. Urzędnik otworzył kopertę, sprawdził dokumenty, zapytał czy wszystko jest dla mnie jasne, że mam 90 dni, jeśli nie wezmę ślubu to będę musiała wrócić do swojego kraju i wszystkiego dobrego :) szybko i przyjemnie, ale udało mi się bo nikogo nie było w kolejce na lotnisku, a ja z samolotu wyszłam jako 3 ;) .

Pozdrawiam.

Napisano

Dostaliśmy dzisiaj numer WRW :) oczywiście telefonicznie, miły pan polecił zadzwonić w pn zeby sie upewnić czy dokumenty wyleciały do ambasady. Od razu z biegu umówiłam sie do dr Gajera... na pn na popołudnie :) byłam w szoku ze tak szybko mozna sie zapisac, takze jutro lecę robić fotki wizowe i w pn jadę do wawy na badania :) moze pod koniec przyszłego tyg jak dobrze pójdzie juz będą papiery w ambasadzie i bede mogła umawiać wizytę :) 

Napisano

BADANIA LEKARSKIE

W tym tygodniu byłam na badaniach, czytam teraz ze na spotkanie w ambasadzie muszę zabrać ze sobą wyniki badań lekarskich: dr Gajer nie oddał mi badań krwi, ani tez nie otrzymałam białej teczki o czym niektórzy mówili...:-( I sie stresuje... 

Napisano
19 minut temu, brygiii napisał:

BADANIA LEKARSKIE

W tym tygodniu byłam na badaniach, czytam teraz ze na spotkanie w ambasadzie muszę zabrać ze sobą wyniki badań lekarskich: dr Gajer nie oddał mi badań krwi, ani tez nie otrzymałam białej teczki o czym niektórzy mówili...:-( I sie stresuje... 

Mi Pan przez telefon jak sie rejestrowałam do lekarza powiedział ze doktor przesyła badania do ambasady w ciagu 5 dni roboczych. Na Twoim miejscu bym zadzwoniła i zapytała czy tak rzeczywiście jest, moze cos pokręciłam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...