Skocz do zawartości

Joint Sponsor

tru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jeśli razem z mężem będziemy mieć wystarczające dochody, będę mogła rezygnować z dodatkowego sponsora (w trakcie sponsorowania) i sponsorować się sama?

Napisano

Jeśli dobrze kojarzę, to Twoje dochody uzyskiwane poza USA nie liczą się do dochodów niezbędnych do sponsorowania.

Ale niech poprawi mnie ktoś bardziej zorientowany, jeśli się mylę.

Napisano

W trakcie sponsorowania z niczego nie można zrezygnować. W momencie jak podpisze się I-864 to jest po jabłkach - w momencie jak sponsorowany otrzyma zieloną kartę, wycofać się z tego nie można. Sponsorowanie się kończy jak sponsorowany przepracuje 40 quarters (~10 lat) albo zostanie obywatelem...

Napisano

Ok rozumiem. Mnie chodzi o sytuacje, kiedy juz bede w Stanach i dochody moje i mojego meza beda wystarczajace. Znalazlam gdzies info, ze wtedy mozna "odciazyc" dodatkowego sponsora...

Napisano

Rozumiem też, że o obywatelstwo będę mogła się starać po 3 latach posiadania zielonej karty w tym 1,5 roku przebywania na terenie USA (jako żona obywatela)?

Napisano

dziękuję bardzo za pomoc :-) miałam po prostu nadzieję, że jest szansa rezygnację ze sponsora dodatkowego jeśli dochód osoby składającej petycję z czasem wzrośnie.

Inna sprawa - byłam na wizycie w ambasadzie i musiałam zmienić dodatkowego sponsora. a po dostarczeniu dokumentów, dostałam odpowiedź, że oprócz W-2 muszę dostarczyć formularz 1040 od dodatkowego sponsora. Problem w tym, że dodatkowy sponsor był żołnierzem w Afganistanie i ponad 30 tys. dol. pochodzi z combat pay, która nie podlega opodatkowaniu i w związku z tym nie wypełniał 1040. Chyba lepiej szukać innego dodatkowego sponsora w takiej sytuacji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...