sly6 Napisano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2012 kazda forma jest dobra obojetnie czy blog,czy na forum ale pamietaj tez ze nalezy to jakos aktualizowac co jakis czas jesli bedziesz miec czas i ochote tak to jest blog KW..ile czasu Ona tutaj spedzila odpowiadajac ,piszac ..jak wiadomo juz ma obywatelstwo USA i dobrze ze sa na swiecie tacy ludzie jak Ty,czy tez Ona
jkb Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 Drobna aktualizacja! SSN przyszedł w zeszłym tygodniu, napotkałem jednak drobne problemy z tłumaczeniem prawka opisanym w pierwszym poście. Generalnie w pierwszym BMV gremialnie zmieniono decyzję i postanowiono jednak, że mi tego tłumaczenia z IADC nie uznają. I tu warto pamiętać, że w BMV, DMV i tego typu instytucjach ważna jest zasada "shop around" - jeżeli w pierwszym nie chcą współpracować, idź do innego. W drugim BMV nie było problemów z przedłożonym przeze mnie tłumaczeniem i po zdanym egzaminie mam już prawo jazdy. Cenna uwaga dla wszystkich, którzy mogą napotkać tego typu problemy Pozdrawiam!
andyopole Napisano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 Drobna aktualizacja! SSN przyszedł w zeszłym tygodniu, napotkałem jednak drobne problemy z tłumaczeniem prawka opisanym w pierwszym poście. Generalnie w pierwszym BMV gremialnie zmieniono decyzję i postanowiono jednak, że mi tego tłumaczenia z IADC nie uznają. I tu warto pamiętać, że w BMV, DMV i tego typu instytucjach ważna jest zasada "shop around" - jeżeli w pierwszym nie chcą współpracować, idź do innego. W drugim BMV nie było problemów z przedłożonym przeze mnie tłumaczeniem i po zdanym egzaminie mam już prawo jazdy. Cenna uwaga dla wszystkich, którzy mogą napotkać tego typu problemy Pozdrawiam! A po co tlumaczyc polskie prawko? Nie prosciej zdac egzamin, ktory kosztuje pare groszy. U mnie np. teoria $5 a jazda $9..
jkb Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 A po co tlumaczyc polskie prawko? Nie prosciej zdac egzamin, ktory kosztuje pare groszy. U mnie np. teoria $5 a jazda $9.. Dodatkowo, jeżeli przedstawisz prawo jazdy z Polski z tłumaczeniem, nie musisz jeździć 180 dni na permicie przed przystąpieniem do egzaminu praktycznego Andyopole, czytanie ze zrozumieniem jeszcze nikomu nigdy nie zaszkodziło
andyopole Napisano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 [/font][/color] Andyopole, czytanie ze zrozumieniem jeszcze nikomu nigdy nie zaszkodziło widocznie w innych stanach jest odmiennie. U mnie bylo tak ze w srode zdalem teorie za dwa dni jazde i wyszedlem z DMV z normalnym prawem jazdy waznym 8 lat. Jako ciekawostke dodam ze bylem wprawdzie po slubie w USA ale zanim rozpoczalem jakiekolwiek starania o GC z tytulu slubu z obywatelka.
jkb Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 widocznie w innych stanach jest odmiennie. Oczywiście: Wiem, że istnieją różnice w zdobywaniu prawa jazdy w poszczególnych stanach. Przedstawię jak to wygląda w Indianie czytanie ze zrozumieniem jeszcze nikomu nigdy nie zaszkodziło
andyopole Napisano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 Oczywiście: [/font][/color] temat mnie nie dotyczy wiec nie studiowalem calego watku, zaciekawily mnie tylko te korowody z prawem jazdy tymczasowym. Wiele rzeczy mozna powiedziec o Oregonie ale nie to ze to liberalny stan, jednak okazuje sie ze czasami jest lepiej niz np. w dalekiej Indianie
jkb Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 temat mnie nie dotyczy wiec nie studiowalem calego watku, zaciekawily mnie tylko te korowody z prawem jazdy tymczasowym. Wiele rzeczy mozna powiedziec o Oregonie ale nie to ze to liberalny stan, jednak okazuje sie ze czasami jest lepiej niz np. w dalekiej Indianie Też mnie trochę początkowo zasmuciło, że w Indianie wszystko trzeba zdawać, a polskie prawko ratuje tylko przed długim okresem trzymania permitu. Niemniej jednak egzaminy były na tyle proste (przynajmniej w porównaniu do polskich), że obawy na nic nie były potrzebne
sly6 Napisano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 I tu warto pamiętać, że w BMV, DMV i tego typu instytucjach ważna jest zasada "shop around" - jeżeli w pierwszym nie chcą współpracować, idź do innego. W drugim BMV nie było problemów z przedłożonym przeze mnie tłumaczeniem i po zdanym egzaminie mam już prawo jazdy. Cenna uwaga dla wszystkich, którzy mogą napotkać tego typu problemy ; to jest stare na tym forum od kiedy pamietam.nie chca w tym biurze idzie sie kolejnego ile to bylo historii takich opisanych ale dobrze to przypomniec,powiedziec
Caroll&!# Napisano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 Mnie w Ohio powiedzieli, że na polskim prawie jazdy mogę jeździć przez rok, a po zdaniu teorii i badaniu wzoku w ogóle nie potrzebuję mieć tymczasowego. Mimo wszystko do końca nie rozumiem, dlaczego w takim wypadku w ogóle musze podchodzić do praktycznego... Egzaminy rzeczywiście są proste, do teorii poszłam z marszu i zdałam bezbłędnie (mimo że dopuszczalne było 10 błędów na 40 pytań )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.