Skocz do zawartości

Wiza Dla Fotografa Bez Tytułu Naukowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przede wszystkim witam wszystkich na forum :)

Od 6 lat zajmuję się zawodowo fotografią - prowadzę działalność, posiadam stronę, referencje od klientów itp. Mój bliski przyjaciel przeniósł się 6 miesięcy temu do Kentucky - ożenił się z poznaną w Szkocji Amerykanką. Wymyśliliśmy, że możnaby przenieść biznes do USA. W Polsce mam już wypracowaną klientelę i pewną renomę, natomiast w Stanach zaczynalibyśmy teoretycznie od zera - mając jedynie doświadczenie i portfolio. W jaki sposób powinniśmy podejść do sprawy, żeby zmaksymalizować moje szanse dostania się do kraju legalnie i z pozwoleniem na pracę? Wszelkie wizy artystyczne wymagają albo niebywałych osiągnięć, albo nagród, albo magistra w danej dziedzinie. Niestety, obaj jesteśmy samoukami i nie mamy żadnych tytułów ani nawet kursów związanych z fotografią. Jak sprawa wygląda w takiej sytuacji? Konsul ocenia artystyczną jakość zdjęć? :) Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Napisano

Kryteria, ktore podales raczej nie kwalifikuja do otrzymania wizy (raczej napewno). Jedyny sposob na dzis to pojsc tym szlakiem, ktory przetarl Twoj kolega, czyli slub z obywatelka USA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...