Propi Napisano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2012 Przede wszystkim witam wszystkich na forum Od 6 lat zajmuję się zawodowo fotografią - prowadzę działalność, posiadam stronę, referencje od klientów itp. Mój bliski przyjaciel przeniósł się 6 miesięcy temu do Kentucky - ożenił się z poznaną w Szkocji Amerykanką. Wymyśliliśmy, że możnaby przenieść biznes do USA. W Polsce mam już wypracowaną klientelę i pewną renomę, natomiast w Stanach zaczynalibyśmy teoretycznie od zera - mając jedynie doświadczenie i portfolio. W jaki sposób powinniśmy podejść do sprawy, żeby zmaksymalizować moje szanse dostania się do kraju legalnie i z pozwoleniem na pracę? Wszelkie wizy artystyczne wymagają albo niebywałych osiągnięć, albo nagród, albo magistra w danej dziedzinie. Niestety, obaj jesteśmy samoukami i nie mamy żadnych tytułów ani nawet kursów związanych z fotografią. Jak sprawa wygląda w takiej sytuacji? Konsul ocenia artystyczną jakość zdjęć? Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
andyopole Napisano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2012 Kryteria, ktore podales raczej nie kwalifikuja do otrzymania wizy (raczej napewno). Jedyny sposob na dzis to pojsc tym szlakiem, ktory przetarl Twoj kolega, czyli slub z obywatelka USA.
andyopole Napisano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2012 Dokładnie - szanse zerowe. A moze chlopaki maja po pol banki $$ i zaloza sobie fotofirme w USa a my szaraczkowie tu dywagujemy o szczegolach, wizach, etc. ...?
Propi Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2012 To dziękuję za rozbrajającą szczerość i idę popłakać gdzieś w kącie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.