lucass Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 Jak w temacie, czy można będąc w USA np na wizie turystycznej wyrobić wizę J-1? Pytałem się u polskiego pośrednika, ale otrzymałem inforamcje, że nie można, chociaż nie uzasadnili dlaczego. Jak próbowałem zadzwonić do ambasady to od razu spytali o numer paszportu, więc wolałem się nie pytać.
Joanna30 Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 O wizę można starać się tylko i wyłącznie poza granicami USA. W Stanach możesz jedynie starać się o zmianę statusu.
sly6 Napisano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2013 mozesz zmienic status w USA a nie dostac wize wiec posrednik mial racje a teraz z jakiego powodu chcesz takie cos zrobic?>masz podstawy?
lucass Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 mozesz zmienic status w USA a nie dostac wize wiec posrednik mial racje a teraz z jakiego powodu chcesz takie cos zrobic?>masz podstawy? Chcę wyjechać na internship z wiza j-1, ale jako ze ciężko znaleźć praktyki będąc w Polsce, a uzbierałem juz sporą bazę firm, które zapraszaly mnie na interview na miejscu w USA, to zastanawialem sie czy nie moge pojechac na turystycznej. W takim razie skoro moge zmienic status na miejscu, czyli moge jechac na turystycznej i szukac na miejscu praktyk tak? Czy jednak będę musiał później wrócić, wyrobić j-1 i jechać ponownie? Dzięki za odpowiedzi.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 najlepiej pojedz,znajdz sobie takie pratyki,wroc do Polski i wyjedz z wiza juz stosowna
lucass Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 najlepiej pojedz,znajdz sobie takie pratyki,wroc do Polski i wyjedz z wiza juz stosowna Czy najlepiej to nie wiem, bo to są dodatkowe koszty i to niemałe, ale nie dostałem odpowiedzi ostatecznie, czy mogę będąc na miejscu zmienić status wizy z turystycznej na J-1?
Joanna30 Napisano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 O zmianę statusu możesz się starać. Przecież nikt Ci tego nie zabroni. Ale nikt nie da Ci ostatecznej odpowiedzi, czy taką zmianę uzyskasz.
ilya_ Napisano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 po co sie Ciebie pytali o nr paszportu ?
lucass Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 po co sie Ciebie pytali o nr paszportu ? Zadałem pytanie jak wyżej i dostałem informację, że nie udzielają żadnych odpowiedzi zanim nie podam numeru paszportu. Podejrzewam, że mogliby sobie coś wtedy odnotować tam na korzyść lub raczej niekorzyść.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.