dwwml Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 haha, mam nadzieję że nie będzie żadnych kłopotów...chyba tylko w wyjątkach rzadkich nie wpuszczają, prawda?
jkb Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Poza przypadkami, że ktoś przesiedział, pracował, etc. to raczej sporadycznie niewpuszczają...
belcanto Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Chciałabym podziękować wszystkim tym którzy mi pomogli i służyli pomocą i cierpliwością przedewszystkim . Dostałam wizę na 10 lat! Dzięki jeszcze raz, i chcę się upewnić, czy taką oto karteczkę każdy dostaje? http://i.imgur.com/hN7xdMZ.jpg hmmm.... to chyba tylko w Polsce maja taki tekst na tym bialym kartoniku.... u mnie byl kartonik dwustronnie zadrukowany , na jednej stronie tekst w jez. angielskim, na drugiej po niemiecku, cyt.: Have a Great Trip! Please insure that all personal data on your visa is correct. Note the visa expiry date and number of authorized entries: Single(1) or Multiple (M). Upon your arrival in the U.S. a Customs and Border Protection Officer ( www.cbp.gov) will determine how long you may remain in the U.S. J-/F-/M-visa holders must present their DS-2019/I-20 upon arrival. Entry is permitted up to 30 days beforethe start of the program. J and M visa holders may remain in the U.S. up to 30 days after the program end date ( F-visa holders up to 60 days after). www.usembassy.de to wszystko, ani slowa o deportacji itp.
haneczka019 Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Belcanto, to dzięki naszym rodakom, którzy wjeżdżają do USA na wizie turystycznej, pracują tam i przedłużają nielegalnie pobyt. W związku z tym, nie powinno to nikogo dziwić .
belcanto Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Belcanto, to dzięki naszym rodakom, którzy wjeżdżają do USA na wizie turystycznej, pracują tam i przedłużają nielegalnie pobyt. W związku z tym, nie powinno to nikogo dziwić . Niby masz racje, nie powinno dziwic, ale jednak taka karteczka to jak pokazanie palcem - jestes Polakiem, wiec na wszelki wypadek miej numer do polskiej ambasady, bo na pewno bedziesz ich potrzebowal.
sly6 Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 te karteczki sa od 2000 roku,wtedy taka widzialem a czy byly wczesniej to nie wiem ich tresc od tego czasu sie zmieniala od tresci ze jak przekroczysz czas pobytu to masz zakaz wjazdu od 3 lata do 10 lat ,do takich jak taka tak to prawda ze wiza nie jest gwarancja zadna ze przekroczysz granice,to pisze na stronie rzadowej,Ambasady USA
haneczka019 Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Niby masz racje, nie powinno dziwic, ale jednak taka karteczka to jak pokazanie palcem - jestes Polakiem, wiec na wszelki wypadek miej numer do polskiej ambasady, bo na pewno bedziesz ich potrzebowal. No, ale dlaczego to pokazywanie palcem? Bez powodu? Nie jest to przyjemne, ale, to działa tak jak w szkole... 2 osoby rozmawiają na lekcji i nie reagują na upomnienia nauczyciela, a potem cała klasa pisze "karną" kartkówkę . Bardzo bym chciała, żeby nas tak nie traktowali, ale mam mieć do nich o to pretensje, że nam nie ufają? Raczej, nie .
sly6 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 gorzej jak naprawde nic nie zrobiles i nie zrobisz a jestes pokazywany palcem ,bo Twoi bliscy cos nie tak zrobili
dwwml Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Eh...mam nadzieję że nie przyczepią się że mam jechać do Wisconsin a bilet mam docelowo do St Louis, z przesiadką w Minnesocie, lol
dwwml Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 czy slub w ameryce na turystycznej wizie jest prosty? mowie o samym slubie, nie dopasowaniu statusu itp....nie zeby nielegalnie tam zostac, po prostu slub, czy to jak kazdy normalny slub
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.