Skocz do zawartości

Loteria Wizowa A Wiza Turystyczna

kunegunda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ależ oczywiście :) Jesteśmy ze sobą już parę ładnych lat, bardzo dobrze żyje nam się w wolnym związku, jeśli jednak przyjdzie co do czego to nawet 2 maja możemy się pofatygować do USC :) Z tym nie będzie żadnego problemu, a wręcz przeciwnie, jest to najłagodniejsze dla nas wyjście i najlepszy sposób dostania się za wielką wodę.

Bo szanse wylosowania GC przez nas oboje są mniej więcej takie same jak to, że nauczę się śpiewać a wierzcie mi - głos mam "przepiękny" :)

Jeśli jednak oboje wygramy hehehe to już chyba na serio zacznę w totka grać...

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

TY juz zacznij grac w totka

masz kogos,masz kogos w USA a wiec masz duzeee szczescie a loteriowa wizowa,moze kiedys cos wyslosujesz ale zagraj z totka :)

Administruje tym forum..

Napisano

Chyba masz rację, wezmę się za tego totka bo pieniądze uciekają :)

Teraz jeszcze z innej beczki - na ile na ogół czasu przyznawana jest wiza turystyczna? Są jakieś standardy? Bo nie wiem kiedy się wybrać do ambasady (byle przed wynikami GC), jeśli chcę wyjechać w na przełomie lipca/sierpnia.

Napisano

wize tzn wklejka jest wydawna na okres paru miesiecy do max 10 lat..

Ale wypelniajac ds 160 wpisujesz kiedy chcesz leciec ,.I teraz mozesz dostac taka wklejke na okres 1 roku a mozesz i na 10 lat.

I pamietaj ze jak bedzie wklejka z entres 1 to jeden raz mozesz wleciec na teren USA ,potem musisz sie starac o wiza-takie wizy krotkie moga i maja takie cos a czasami i 1 roczna ma entres M jako wielokrotnego przekroczenia granicy

przy 10 letnich to bedzie entres M :)

Napisano

Czyli w sumie nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy już teraz umówili się na rozmowę w ambasadzie. Bardzo mnie to cieszy, bo wtedy może bilety uda się troszkę taniej kupić.

Ciekawe ile się czeka na rozmowę, zadzwonię jutro do nich i się dowiem :) Byłoby super gdybyśmy dostali taką 10-cio letnią wizę :)

• 2 miesiące później...
Napisano

Wniosek na B2 już złożony, dzisiaj wyznaczałam sobie wizytę w ambasadzie, dzień sądu w piątek, trzymajcie kciuki. Oby nie było żadnych problemów.

Napisano

ale chyba ,czytalas wypowiedzi ludzi na forum dobrze

jakby tak bylo to wiesz ile ludzi moze zapomniec o wizie,wjezdzie na teren USA ;)

a jak jest? i chyba te odmowy to nie sa same za loterie wizowa ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...