kzielu Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 Dodatkowo to czy potrzebny jest SSN scisle zalezy od stanu - w Ohio BMV nie chcą w ogóle rozmawiać bez okazania Social Security Card.
KaeR Napisano 15 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 masz racje, widocznie sie zmienilo bo jak jak sie dowiadywalam jakis rok temu to mi powiedzieli ze tylko pierwsze 3 miesiace moge poruszac sie na p[olskim prawo jazdy W VA 6 m-cy i można wyrobić jak napisałaś z listem z uczelni bez SSN.
sly6 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 jagodabir a nic sie nie zmienilo poczytaj forum z lat ubieglych i zobaczysz jakie masz odpowiedzi w tej sprawie
polska201 Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 kazdy mowi inaczej, znajomy pracuje w policji i mowi ze czasami nie uznaja polskiego prawa jazdy a miedzynarodowego ani tyle. Znajomej tata zostal zatrzymany przez policje na miedzynarodowym i go aresztowali. Tak naprawde to policja sama nie zna przepisow na ten temat i to czy cie puszcza to zalezy od jego "widzi mi sie".
sly6 Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 podobne mamy wpisy na tym forum jak jest z prawem jazdy
onat Napisano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2014 mozna wyrobic prawo jazdy na wizie studenckiej bez SSN, a prawo jazdy z polski jest wazne tylko przez 3 miesiace pobytu w Stanach Zjednoczonych. W praktyce wyglada to tak ze wiekszosc policjantow nie robi problemow z polskim prawo jazdy ale trafiaj sie tzw upierdliwi. Trzeba miec zaswiadczenie ze szkoly ze jestes studentem i jakikolwiek list potwierdzajacy twoj adres zamieszkania. z tym idziesz do SS office tam dostajesz kojelny papier. Wtedy z wszysrtkimi dokumentami (I-20, list ze szkoly, papier z SSO, paszport) idziesz wyrabiac prawo jazdy tylko na prawo jazdy pisze "not valid for identification" wiec czasem mozna miec problemy z kupnem alkoholu Ja wyrobiłam prawo jazdy bez SSN po zmienia statusi z turystycznej na F1 - idziesz do Social Office po papierek/informaje ze nie należy się Tobie SNN. Później idziesz wyrobić prawo jazdy - z listami (dwie koperty - najlepiej banki), tym pisem z Social Office, listem ze szkoły, paszportem, I-20 (aktualnym) i informacja, ze zmieniles status z turysycznej na f1.Oczywiscie Pani przy okienku nie będzie wiedziała co z tym zrobisz i trafisz do kogos mądrzejszego, ale bez paniki. Egzamin praktyczny i teoretyczny to pestka! Powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.