Skocz do zawartości

Zlozenie Aplikacji I-130 Na Zone - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale teraz sa takie zasady na I-130 ze sie to wysyla do USA :) a bylo kiedys ze mozna bylo zlozyc w Ambasadzie USA w Polsce..jak spelniles warunki.

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

o tym ze trzeba wyyslac do usa czytalem wprowadzili to chyba 14 sierpnia 2011 roku ja dokladniej wyrobilem reentry permit i gdy przylecialem do polski na reentry permit ozenilismy sie i teraz chce zlozyc na nia i130 lecz gdy moja mama udala sie do agencji w usa pani skontaktowala sie z adwokatem ktory powiedzial ze mozemy miec przez to duze problemy ze jestem poza usa a chce zlozyc aplikacje na zone

Napisano

Jedyne co mi przychodzi do głowy, w rozumieniu "problemu", jaki możesz mieć składając petycję I-130 i wpisując adres w Polsce jako swój adres zamieszkania, to fakt, że masz zieloną kartę, i aby swój status rezydenta utrzymać powinieneś mieć "unrelinquished domicle" na terenie USA. Wpisując polski adres dajesz argument przeciw temu. Z drugiej strony masz reentry permit ważny na dwa lata, więc może i nie ma takiego zmartwienia co do adresu zamieszkania.

To moje przemyślenia, niech wypowie się ktoś, kto ma doświadczenie...

Napisano

prawde mowiac to czy tak czy tak mam zamiar wpisac adres w stanach poniewaz tam mieszka moja Mama i chce aby to ona odbierala korespondencje, tak jak napisal "jkb" bardzo bym prosil o wypowiedz ludzi ktorzy mieli podobne sytuacje badz sa w stanie to podeprzec jakis artykulami. Z gory dziekuje.

Napisano

prawde mowiac to czy tak czy tak mam zamiar wpisac adres w stanach poniewaz tam mieszka moja Mama i chce aby to ona odbierala korespondencje, tak jak napisal "jkb" bardzo bym prosil o wypowiedz ludzi ktorzy mieli podobne sytuacje badz sa w stanie to podeprzec jakis artykulami. Z gory dziekuje.

Odrob chociaz minimum pracy domowej i poczytaj VJ - masz tam tony informacji na temat takich sytuacji.

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam ponownie:) mam pytanie ile sie czeka na zatwierdzenie przez uscis petycji I-130 bo troche sie martwimy bo nie przychodza papiery a pani u ktorej były wypełniane papiery mówiła ze miesiac a teraz mówi ze do 3 miesiecy.;/

Napisano

Powinna sie na tym znac a tu sie okazuje ze sama nie wiele wie . Jeszcze jednego nie moge zrozumiec date ustalaja od tego jak petycja wpłynie czy od tego jak zatwierdza??

Dziekuje za opowiedz kzielu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...