kzielu Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Powinna sie na tym znac a tu sie okazuje ze sama nie wiele wie . Jeszcze jednego nie moge zrozumiec date ustalaja od tego jak petycja wpłynie czy od tego jak zatwierdza?? Dziekuje za opowiedz kzielu Date czego ? Na NOA masz date przyjecia petycji - od tego momentu liczy sie czas jej zatwierdzenia (te 5 do 8 miesiecy), Pozniej masz etap NVC i na koniec ambasade.
paola12 Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Date czego ? Na NOA masz date przyjecia petycji - od tego momentu liczy sie czas jej zatwierdzenia (te 5 do 8 miesiecy), Pozniej masz etap NVC i na koniec ambasade. Chyba coś pomieszałam.. to pierwszym krokiem jest złozenie petycji do USCIS , następnie oni przysyłaja NOA tak? A pózniej sie czeka na zatwierdzenie tego (te 5 do 8 miesiecy) . ?? To na NOA od złozenia petycji ile sie czeka??
kzielu Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Po zlozeniu petycji w przeciagu 2-3 tygodni powinnas dostac NOA1 (I-797C) ktore jest potwierdzeniem jej przyjecia. Po 5-8 miesiacach dostaniesz kolejne I-797C (NOA2) oznaczajace jej zatwierdzenie lub wczesniej RFE (Request for Evidence) - a dokladnie dostanie je petitioner (ten ktory zlozyl petycje). Makes sense ?
paola12 Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Po zlozeniu petycji w przeciagu 2-3 tygodni powinnas dostac NOA1 (I-797C) ktore jest potwierdzeniem jej przyjecia. Po 5-8 miesiacach dostaniesz kolejne I-797C (NOA2) oznaczajace jej zatwierdzenie lub wczesniej RFE (Request for Evidence) - a dokladnie dostanie je petitioner (ten ktory zlozyl petycje). Makes sense ? O tak własnie o to mi chodziło Przepraszam ze tak truje:) Juz mineło dawno 3 tygodnie i nic czy mam sie martwić??
pelasia Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Mi kiedys nie przyslali i musialam do nich zadzwonic i prosic o kopie. Udalo sie zalatwic przez telefon i pare dni pozniej przyslali mi NOA1.
mmaarreekk Napisano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 Jedyne co mi przychodzi do głowy, w rozumieniu "problemu", jaki możesz mieć składając petycję I-130 i wpisując adres w Polsce jako swój adres zamieszkania, to fakt, że masz zieloną kartę, i aby swój status rezydenta utrzymać powinieneś mieć "unrelinquished domicle" na terenie USA. Wpisując polski adres dajesz argument przeciw temu. Z drugiej strony masz reentry permit ważny na dwa lata, więc może i nie ma takiego zmartwienia co do adresu zamieszkania. To moje przemyślenia, niech wypowie się ktoś, kto ma doświadczenie... A obywatel USA wpisujący jako adres zamieszkania Polski adres też będzie miał taki problem? bo jestem takim przypadkiem właśnie.
jkb Napisano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2013 Taki obywatel musi wykazać unrelinquished domicile w USA lub udowodnić, że aktywnie poczynia kroki w celu uzyskania takowego.
mmaarreekk Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 A jak to udowodnić. Jeżeli adres, który widninieje na nieważnym już 3 lata ID i DL jest nieaktualny. Konta w banku tam nie posiadam, pracy też jak narazie. Czy po wysłaniu dokumentów I-864 do NVC jest już za późno na powrót do USA i ustabilizowania swojego domicile? Jesli chodzi o joint sponsora - posiadam takiego. (nie wiem czy to pomoze ale mieszka tam gdzie ja planuje mieszkac z moja zona)
mmaarreekk Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Taki obywatel musi wykazać unrelinquished domicile w USA lub udowodnić, że aktywnie poczynia kroki w celu uzyskania takowego. Masz na myśli ID i DL z aktualnym adresem? Może być np jakiś list od pracodawcy, że mnie zatrudni po przyjeździe? Posiadanie tam konta w banku (bez milionów) pomoże? Albo umowa na telefon
kasienka123 Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2014 Masz na myśli ID i DL z aktualnym adresem? Może być np jakiś list od pracodawcy, że mnie zatrudni po przyjeździe? Posiadanie tam konta w banku (bez milionów) pomoże? Albo umowa na telefon Czy udało ci się załatwić temat "domicile" w USA będąc w Polsce? Jak to zrobiłeś? Jakie dokumenty wykorzystałeś??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.