Patipitts Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 2 minuty temu, aniala napisał: Czyli badania muszą być w ważne w momencie wydawania zielonej karty? @Patipitts też nienawidzę kłucia, no i wolałabym nie płacić dwa razy za to samo;/ Ale jeśli trzeba, to trzeba Niestety tak... samo kłucie to nie problem, problemem było jak sie po tym czułam, zreszta to jakis dziwny wymysł aby sie szczepić w tak krótkim odstępie czasu skoro te szczepienia sa ważne co najmniej 10 lat... a dorosłym w ogole nie rekomenduje sie powtarzania szczepień z dzieciństwa. Nie jestem jakimś antyszczepionkowcem, zeby nie było, różni ludzie roznie reagują ale mnie to na przykład bardzo osłabiło...
aniala Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Oo kurczę, nie myślałam, że aż tyle tego ładują na raz
katlia Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Czesto trzeba sie naszczepiac na raz -- przed wielo-miesieczna podroza po Azji maz i ja mielismy tego niemalo... oboje chorowalismy troche, i meza tylek bolal, ale trzeba bylo wiec...
aniala Napisano 26 Września 2017 Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Na VJ znalazłam coś takiego: The immigrations have their own rules, and those rules state that your overseas medical is valid to use for your AOS if you file for AOS within 1 year of your overseas medical. Troszkę mnie to zbiło z tropu, bo myślałam, że trzeba mieć te badania ważne w momencie otrzymania zk, a nie tylko podczas aplikacji o aos? Ale chyba źle Was zrozumiałam:) Czy ta osoba się myli? kręcą mi się te daty ważności w głowie
Gość Napisano 26 Września 2017 Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Badania są ważne rok. Ale jak aos będzie się powiedzmy ciągnął dłużej to mogą poprosić cię o zrobienie i wysłanie nowych aktualnych badań.
Patipitts Napisano 29 Września 2017 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Drodzy moi powiedzcie mi proszę bo mam juz mętlik w głowie, jedni mówią tak, inni inaczej, ja chce po prostu uniknąć zbędnej papierologii. Czy do wszystkich podań (i-485, ead, AP) dołączać kopie paszportu, wiz, aktu ślubu, zdjęcia itp? Ja zrobiłam juz cały pakiet i w cover letter mam wszystkiego po jednej sztuce, najpierw wymieniłam formularze a na koncu dałam wszystkie supporting documents ale tylko jeden egzemplarz i do tego dwa zdjęcia. Jak patrzę na vj to te cover lottery czasem na 3 strony i wszystkiego po 3 sztuki, nie wiem w koncu jak powinno byc, Karina pisała zeby sie nie dublować, moj pakiet o k1 wyglądał tak ze wszystko wrzuciłam do koperty, pozszywalam tylko formularze i był cieniutki i dosc szybko poszło a teraz to nie wiem czy lepiej serio dorzucać wszystkiego razy 3? Jak radzicie?
Gość Napisano 29 Września 2017 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Ja z tego co pamiętam wysłałam kilka zdjęć żeby było do zielonej karty i osobne do ead. Chyba tak samo z kopia paszportu i wizy.
karina Napisano 29 Września 2017 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 2 godziny temu, Patipitts napisał: Drodzy moi powiedzcie mi proszę bo mam juz mętlik w głowie, jedni mówią tak, inni inaczej, ja chce po prostu uniknąć zbędnej papierologii. Czy do wszystkich podań (i-485, ead, AP) dołączać kopie paszportu, wiz, aktu ślubu, zdjęcia itp? Ja zrobiłam juz cały pakiet i w cover letter mam wszystkiego po jednej sztuce, najpierw wymieniłam formularze a na koncu dałam wszystkie supporting documents ale tylko jeden egzemplarz i do tego dwa zdjęcia. Jak patrzę na vj to te cover lottery czasem na 3 strony i wszystkiego po 3 sztuki, nie wiem w koncu jak powinno byc, Karina pisała zeby sie nie dublować, moj pakiet o k1 wyglądał tak ze wszystko wrzuciłam do koperty, pozszywalam tylko formularze i był cieniutki i dosc szybko poszło a teraz to nie wiem czy lepiej serio dorzucać wszystkiego razy 3? Jak radzicie? Wiza, I-94, passport, kopia akut slubu, akut urodzenia (+ tlumaczenie) IDZIE POJEDYNCZO. To trafia na jedno biurko, do jednej osoby. Zdjecia - ja radze dac extra. Bo albo sie komus zgubia, albo sie skleja, albo komus cos sie przyczepi itd itp. Wloz 4 zdjecia typu US passport i bedzie ok. PS. Dajcie spokoj z tym co pisza o cover letter a VJ... czasem sie zastanawiam czy ktos to robi na serio czy tylko zeby ludzi zmylic... Ostatnio mialam chlopaka, ktoremu odeslali caly pakiet dokumentow po 2 miesiacach, a robil tak jak napisali na VJ. Napisali, zeby "follow the directions" oraz "remove and keep for your record the unnecessary copies"
karina Napisano 29 Września 2017 Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Dnia 9/26/2017 o 03:31, Roelka napisał: Badania są ważne rok. Ale jak aos będzie się powiedzmy ciągnął dłużej to mogą poprosić cię o zrobienie i wysłanie nowych aktualnych badań. Podobnie jesli chodzi np. o zmane formularza badz o dodatkowe szczepienia czy badania - kiedy jest sezon ziomowy, urzednik ma prawo poprosic o nowe badania, bo te, ktore ktos dal nie maja szczepionki na grype (!). I sa tacy nadgorliwcy, ktorzy wysylaja RFE albo NOID, bo niby badania nie sa takie jak byc powinny. Teraz byly problemy z badaniem na rzezaczke - wedle wytycznych nie trzeba dolaczac kopi badania tylko wynik tegoz badania, ale sa urzednicy, ktorzy wysla Ci list z zapytaniem o nowe badania, bo stare nie maja kopi badan z pieczatka badz na papierze firmowym gdzie takie badanie bylo zrobione... Z badaniami byl problem, jest problem i jesli czegos nie zmienia - to problem pozostanie. Ludzie - dla swietego spokoju - robia to o co prosza w RFE, bo chca to wszystko jak najszybciej skonczyc...
Patipitts Napisano 30 Września 2017 Zgłoś Napisano 30 Września 2017 2 godziny temu, karina napisał: Wiza, I-94, passport, kopia akut slubu, akut urodzenia (+ tlumaczenie) IDZIE POJEDYNCZO. To trafia na jedno biurko, do jednej osoby. Zdjecia - ja radze dac extra. Bo albo sie komus zgubia, albo sie skleja, albo komus cos sie przyczepi itd itp. Wloz 4 zdjecia typu US passport i bedzie ok. PS. Dajcie spokoj z tym co pisza o cover letter a VJ... czasem sie zastanawiam czy ktos to robi na serio czy tylko zeby ludzi zmylic... Ostatnio mialam chlopaka, ktoremu odeslali caly pakiet dokumentow po 2 miesiacach, a robil tak jak napisali na VJ. Napisali, zeby "follow the directions" oraz "remove and keep for your record the unnecessary copies" Dzieki Karina o to mi wlasnie chodziło, juz i tak spora kupka tego wyszła bo mamy cosponsora. Zdjęcia musze zrobic nowe chyba chociaż zostało mi pare z K1 ale chyba wymagają świeżych, musze w instrukcji doczytać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.