szamboojad Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Hej, jak wygląda sprawa ślubu z obywatelem USA w Polsce? Nie mam zakazu wjazdu do stanów, jednak przesiedziałam wcześniej wize 3 miesiące? Ile trwa cały proces i jak sie do tego zabrac?
kzielu Napisano 6 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Proces trwa 10-12 miesięcy, zaczynasz od złożenia petycji I-130 (a dokładnie składa ją obywatel US). Guide : http://www.visajourney.com/content/i130guide1
szamboojad Napisano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Czyli dopiero mniej więcej po roku mogę wjechac na teren USa?
jkb Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Jeśli obywatel USA mieszka w Polsce, czas zatwierdzenia I-130 może być krótszy
kzielu Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 Czyli dopiero mniej więcej po roku mogę wjechac na teren USa? Po mniej więcej roku możesz wyemigrować do USA dokładnie mówiąc. + patrz post jkb powyżej.
sly6 Napisano 7 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2013 nikt Ci nie odpowiedzial i jesli nic sie nie zmienilo to ...potrzebujesz paru miesiecy na zalatwienie slubu w Polsce z obywatelem USA idz di USC i Ci to wytlumacza jak kto zalatwiac ..poczytaj tez na forum o tym. Mozesz tez wziasc slub w ktoryms z krajow Unii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.