sebastianusa Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 witam, chcialbym dowiedziec sie JAK i CZY MOZNA odnowic zielona karte bedac w polsce? moja stracila waznosc a chcialbym wyleciec do usa.
Joanna30 Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 W Polsce na pewno jej nie odnowisz. Starałeś się przed wyjazdem o re-entry permit? Jak długo już nie ma Cię w Stanach? To była karta dwuletnia, czy dziesięcioletnia? Jeśli dwuletnia i straciła ważność, to raczej już jej nie odnowisz. A jeśli dziesięcioletnia to: Renew a Green Card.
sebastianusa Napisano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 dziesiecioletnia z tym ze stracila waznosc w 2010 a ja ostatnio w stanach bylem w 2004
Joanna30 Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Utrzymywałeś domicyl w Stanach? Płaciłeś podatki? Jaki był powód Twojego wyjazdu? Według mnie nie masz szans na odnowienie zielonej karty, bo po prostu nie przestrzegałeś zasad jej utrzymania. Ale niech wypowiedzą się bardziej obeznani z tym tematem.
sebastianusa Napisano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 wyjechalem do stanow z rodzicami w wieku ok. 7 lat, w 2000roku po trzech latach wrocilem do polski i w 2004 znow bylem w usa ale tylko na 2 tygodnie. od tamtej pory siedzie z polsce, teraz jestem pelnoletni podatki były płacone itd..
kzielu Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 To juz dawno nie masz zielonej karty niestety - chyba ze jakims cudem jestes w stanie udowodnic ze utrzymywales rezydencje w US.
sebastianusa Napisano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 czyli teraz jedyne co moge zrobic zeby wyjechac to zlozyc od nowa wniosek o wize ?
kzielu Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Ty nie mozesz nic zlozyc - jezeli sie kwalifikujesz, to rodzice lub inna rodzina moze zlozyc na Ciebie petycje.
Gucio Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Dokladnie teraz to musisz sie starac o wize turystyczna aby wjechac do usa.
sly6 Napisano 25 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 aby sie starac o wize turystyczna nalezy zrzec sie GC ..a jak nie to pozostaje taka droga jak tutaj opisane http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/returning_residents.html Ty sam placiles podatki ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.