Gość Violonczela Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Witam, Rozglądam się za połączeniami...i w związku z tym czy ktoś mógłby mi uprzejmie powiedzieć,czy są bezpośrednie loty z Polski do Portland ?(Oregon), albo gdzie szukać... Nigdy nie leciałam tak daleko, i nie ukrywam że wizja samotnego lotu..,przesiadki, trochę mnie przeraża...
Joanna30 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Bezpośredni lot z Polski do USA to tylko LOT. I lata do Portland.
sly6 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 LOT lata bezposrednio do Chicago i Nowego Jorku..
Joanna30 Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 A, sorry, zmyliła mnie wyszukiwarka na LOTowskiej stronie.
Gość Violonczela Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 czyli co nie lata?, bo wchodziłam na stronkę i są połączenia do Portland..,więc teraz nie wiem
croopnick Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Z Polski nie ma bezpośrednio lotu do Portland, OR. Z Polski LOT (jeśli chodzi o US) lata tylko do New York City, New Jersey, Chciago bez przesiadek. To, że jest w wyszukiwarce na stronie LOTu nie świadczy, że lot jest bezpośredni. Co więcej, jak sobie wybierzesz taki lot to w kolejnym kroku widać, że przesiadka jest w Chicago a dalej lot z Chicago jest liniami amerykańskimi (min. United Airlines). Jeśli chciałabyś bezpośrednio z EUR do Portland to poszukaj lotów z Niemiec lub UK. Przypuszczam, że coś się znajdzie.
Gość Violonczela Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 dzięki za info..,nie będę miała raczej wyboru, trzeba będzie się rozejrzeć za najkorzystniejszą dla mnie opcją. Miłego dnia
misfer Napisano 2 Marca 2013 Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 Lot lata juz tylko na JFK.... lufthansa lata na newark.... tylko musialbym np KRK-monachium-EWR (w monachium 1h przerwy) a powrot EWR-monachium (przerwy okolo 6 h) i KRK.... w sumie powrot to i 10 h moge czekac bardziej zalezy mi zeby nie stracic dnia jak bede lecial... tylko czy w monachium na lotnisku sie odnajde??) byl ktos moze?? ps.. w lufthansie bilety okolo 3800zl za 2 osoby wyszlo...czyli 1200zl taniej niz lot
ilya_ Napisano 2 Marca 2013 Zgłoś Napisano 2 Marca 2013 bez problemu sie odbajdziesz....moja znajoma, 19 lat..leciala ostatnio z krk-monachium-jfk-miami...tez chyba a miala 60 minut w monachium tylko, byl to jej 1 lot w zyciu i doleciala wystarczy Ci minimalna znajomosc angielskiego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.