Skocz do zawartości

Balice Chicago Przez Monachium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja tez lecę przez Monachium do JFK... w kwietniu i mam trochę obaw ale 3h między lotami więc damy radę, a powrót Frankfurt - to sobie pozwiedzam:)

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Oba te lotniska są naprawdę świetnie oznaczone, ja leciałam do USA przez Frankfurt, a z powrotem przez Monachium i nie było najmniejszych problemów z przesiadką. W drodze powrotnej zmieniona została bramka naszego odlotu (była inna niż na karcie pokładowej, którą dostałam w LA), ale wszystko było widoczne na tablicy, a dodatkowo Lufthansa przysłała mi SMS z informacją o tym. Także bez obaw, na pewno sobie poradzicie:)

Napisano

Jak kupowałem bilety, to dowiedziałem się ,ze można odprawić się na 24 h przed odlotem w biurze podróży tam, gdzie kupiło się bilety . Później trzeba coś przeskanować przez jakąś maszynę przed samym odlotem i już . jak dopytam o szczegóły to napiszę .

Napisano

Jak kupowałem bilety, to dowiedziałem się ,ze można odprawić się na 24 h przed odlotem w biurze podróży tam, gdzie kupiło się bilety . Później trzeba coś przeskanować przez jakąś maszynę przed samym odlotem i już . jak dopytam o szczegóły to napiszę .

Generalnie można się zcheckinować w większości linii lotniczych przez internet 24h przed odlotem. Jedyne co potrzebne to drukarka. Potem na lotnisku do stanowiska, gdzie nadaje się bagaż.

Napisano

Podobno na Balicach takiej maszyny nie ma , ale w Monachium jest i chciałbym wiedzieć co robić krok po kroku . bo tam po polsku pomocy nie bedzie

Napisano

czyli trzeba zrobic odprawe online... nie moge tego na lotnisku zrobic??? bo mi mowiono ze moge ale nie musze online odprawiac sie:)...

chodzi o to, że jako taką odprawę z nadaniem bagażu masz raz - w KRK, potem w monachium już tylko z podręcznym udajesz się do swojej bramki,z której to udasz się do samolotu i tu już nic nie odprawiasz tylko pokazujesz swoją kartę pokładową i paszport przed wejściem na pokład samolotu, w sumie to też nazywa się chyba odprawa (?) ( + przed tym przechodzenie przez proces zestawu pytań dla każdego nieobywatela USA)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...