misfer Napisano 6 Marca 2013 Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Ja tez lecę przez Monachium do JFK... w kwietniu i mam trochę obaw ale 3h między lotami więc damy radę, a powrót Frankfurt - to sobie pozwiedzam:)
Nina7 Napisano 6 Marca 2013 Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Oba te lotniska są naprawdę świetnie oznaczone, ja leciałam do USA przez Frankfurt, a z powrotem przez Monachium i nie było najmniejszych problemów z przesiadką. W drodze powrotnej zmieniona została bramka naszego odlotu (była inna niż na karcie pokładowej, którą dostałam w LA), ale wszystko było widoczne na tablicy, a dodatkowo Lufthansa przysłała mi SMS z informacją o tym. Także bez obaw, na pewno sobie poradzicie:)
zbys44 Napisano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Jak kupowałem bilety, to dowiedziałem się ,ze można odprawić się na 24 h przed odlotem w biurze podróży tam, gdzie kupiło się bilety . Później trzeba coś przeskanować przez jakąś maszynę przed samym odlotem i już . jak dopytam o szczegóły to napiszę .
sly6 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 tak sa na lotniskach takie urzedzenia do odprawy
KaeR Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Jak kupowałem bilety, to dowiedziałem się ,ze można odprawić się na 24 h przed odlotem w biurze podróży tam, gdzie kupiło się bilety . Później trzeba coś przeskanować przez jakąś maszynę przed samym odlotem i już . jak dopytam o szczegóły to napiszę . Generalnie można się zcheckinować w większości linii lotniczych przez internet 24h przed odlotem. Jedyne co potrzebne to drukarka. Potem na lotnisku do stanowiska, gdzie nadaje się bagaż.
zbys44 Napisano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Podobno na Balicach takiej maszyny nie ma , ale w Monachium jest i chciałbym wiedzieć co robić krok po kroku . bo tam po polsku pomocy nie bedzie
Joanna30 Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Ale jeśli odprawisz się na lotnisku w Krakowie, to żadna maszyna w Monachium już Cię nie interesuje.
misfer Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 czyli trzeba zrobic odprawe online... nie moge tego na lotnisku zrobic??? bo mi mowiono ze moge ale nie musze online odprawiac sie:)...
sly6 Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 masz wybor..robisz to on-line lub tez na lotnisku .
wodnik Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 czyli trzeba zrobic odprawe online... nie moge tego na lotnisku zrobic??? bo mi mowiono ze moge ale nie musze online odprawiac sie:)... chodzi o to, że jako taką odprawę z nadaniem bagażu masz raz - w KRK, potem w monachium już tylko z podręcznym udajesz się do swojej bramki,z której to udasz się do samolotu i tu już nic nie odprawiasz tylko pokazujesz swoją kartę pokładową i paszport przed wejściem na pokład samolotu, w sumie to też nazywa się chyba odprawa (?) ( + przed tym przechodzenie przez proces zestawu pytań dla każdego nieobywatela USA)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.