KaeR Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 Zawsze masz 50% szansy, nawet jeśli Twoje więzi z Polską są mocne. Jak ktoś przytomnie kiedyś zauważył tu, w takim przypadku byłoby 50% odmów wśród ludzi aplikujących o wizę. A odnośnie tematu, sly6 ma rację. Jeśli masz dobre argumenty, przekonanie i determinację, to reszta jest drugorzędna.
Domis1992 Napisano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 Mam nawet cały biznes plan szczegółowo rozpisany. Ale nie wiem, czy chcę biznesową. A czy b-1 i b-2 nie mają takich sam procedur?
KaeR Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 http://travel.state.gov/pdf/BusinessVisa.pdf. Przeważnie dają B1/B2. A czy możesz wybrzydzać, to ja nie wiem. ;>
sly6 Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 maja inne procedury I nalezy o tym pamietac.,juz jedna osoba tutaj b1 nie dostala za brak pewnych papierow Musisz miec papier z firmy z Polski lub tez USA ze lecisz w sprawach jak tutaj opisane http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/wizy-subowe-turystyczne-lub-na-leczenie.html
Domis1992 Napisano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 No to dlatego wiem, że b-1 nie dostanę, a na b-2 są jakieś szanse
Domis1992 Napisano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 Dobra, a teraz inaczej... Jaka jest możliwość dostania się z Kanady do USA drogą lądową? Mam wuja, który jest obywatelem Kanady i zaprasza mnie do siebie. Wtedy od razu ułatwiłby mi podróżowanie po USA, gdyż będę chciała podróżować samochodem, a u wujka mam swoje auto.
KaeR Napisano 31 Marca 2013 Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 I tak musisz mieć wizę, czy wjeżdżasz przez lotnisko w USA, przejście lądowe z Kanadą, Meksykiem czy innym krajem . Tam też są stanowiska z urzędnikami jak na lotnisku, tylko, żeby z nimi porozmawiać trzeba (przynajmnie w Buffalo) zaparkować i udać się budynku. Ja bym powiedział, że jest nawet gorzej, bo na lotnisku masz kupę ludzi, a na takim przejsciu znacznie mniej, więc i czasu na rozmowę więcej. No chyba, że przez zieloną granicę, to wizy nie potrzebujesz.
Domis1992 Napisano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 Nie wiem co to zielona granica, ale właśnie o to mi chodziło gdzie się muszę udać. Będę próbować
KaeR Napisano 31 Marca 2013 Zgłoś Napisano 31 Marca 2013 Zielona granica oznacza przejście (przeważnie) nielegalnie poza przejeściem granicznym. Taki żart w sumie, bo dla Ciebie nie istotne którędy przekraczasz granicę, bo i tak pierwszy krok dla Ciebie to konsulat USA (w Polsce).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.