Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy warto już za wczasu z takim numerem przygotowywać dokumenty, wymieniać paszporty,etc.?

Jak wygląda ewentualny przewóz kota, z którym jesteśmy nierozerwalnie związani?

Na razie możesz sobie wyrobić paszport, bo ten może się przydać nie tylko do wizy amerykańskiej. Z resztą poczekaj, aż dostaniesz zaproszenie

Co do przewozu kota to na razie wiem wszystko teoretycznie. W lutym moja żona będzie podróżować z naszymi kotami wtedy będę wiedział praktycznie.

Na chwilę obecną przygotowujemy się do wyjazdu. Dla kotów kupiliśmy już bilet. Dwa koty w cenie jednego biletu, jest taka możliwość żeby oba były w jednej klatce. Klatka Gulliver 5 w cenie 65 EUR w niemieckim Zooplus. Spełnia wymagania IATA. Dodam, że nasze koty będą podróżowały pod pokładem.

Tu masz link do wątku, w którym jest więcej informacji na temat wymogów: http://forum.usa.info.pl/topic/3062-podroz-do-usa-z-kotem/?p=182326

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mozna takie cos wykonac ,poleciec,odebrac np SSN,GC i wrocic na okres np 6 miesiecy

gorzej jak ktos bedzie sobie tak latac jakby mial wize turystyczna a nie GC

Mam pytanie, co kryje się za skrótami "SSN" i "GC". GC, to pewnie green card, tak? Tzn, że po przylocie do USA trzeba ją potwierdzić (w lokalnym city council albo w tego typu miejscu)?

Napisano

Mam właśnie w Aliorze ale nie chciałem karty bo tylko na jeden raz zakładałem konto. Dadzą mi teraz kartę też?

W Sync można w każdej chwili wyrobić kartę.

Napisano

Hej wszystkim od jakiegoś czasu czytam info z forum i mam małe pytanko do was bo nie wiem czy dobrze wypełniłem papiery chodzi o pytanie 35 jest tak: napisz wszystkie ostatnie wizyty w Usa czyli rozumiem , że jak ktoś był np. w Usa 4 razy a są 3 rubryki do wpisania to należało wpisać te najwcześniejsze?Czy należało je gdzieś dopisać? . Nigdy nie przesiedziałem jakby co.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...