mi0706 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Czy warto już za wczasu z takim numerem przygotowywać dokumenty, wymieniać paszporty,etc.? Jak wygląda ewentualny przewóz kota, z którym jesteśmy nierozerwalnie związani? Na razie możesz sobie wyrobić paszport, bo ten może się przydać nie tylko do wizy amerykańskiej. Z resztą poczekaj, aż dostaniesz zaproszenie Co do przewozu kota to na razie wiem wszystko teoretycznie. W lutym moja żona będzie podróżować z naszymi kotami wtedy będę wiedział praktycznie. Na chwilę obecną przygotowujemy się do wyjazdu. Dla kotów kupiliśmy już bilet. Dwa koty w cenie jednego biletu, jest taka możliwość żeby oba były w jednej klatce. Klatka Gulliver 5 w cenie 65 EUR w niemieckim Zooplus. Spełnia wymagania IATA. Dodam, że nasze koty będą podróżowały pod pokładem. Tu masz link do wątku, w którym jest więcej informacji na temat wymogów: http://forum.usa.info.pl/topic/3062-podroz-do-usa-z-kotem/?p=182326
viciu080 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Witam wszystkich. Jak zapłacić najlepiej to cholerstwo za kartę. Mam konto z dolarami ale bez karty i numer konta jest za długi niż na wzorze u nich.
Partners Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Konto w Alior Sync daje kartę za free do rachunku USD.
viciu080 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Konto w Alior Sync daje kartę za free do rachunku USD. Mam właśnie w Aliorze ale nie chciałem karty bo tylko na jeden raz zakładałem konto. Dadzą mi teraz kartę też?
AMABO Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Mozna takie cos wykonac ,poleciec,odebrac np SSN,GC i wrocic na okres np 6 miesiecy gorzej jak ktos bedzie sobie tak latac jakby mial wize turystyczna a nie GC Mam pytanie, co kryje się za skrótami "SSN" i "GC". GC, to pewnie green card, tak? Tzn, że po przylocie do USA trzeba ją potwierdzić (w lokalnym city council albo w tego typu miejscu)?
Partners Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Mam właśnie w Aliorze ale nie chciałem karty bo tylko na jeden raz zakładałem konto. Dadzą mi teraz kartę też? W Sync można w każdej chwili wyrobić kartę.
kibic Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Hej wszystkim od jakiegoś czasu czytam info z forum i mam małe pytanko do was bo nie wiem czy dobrze wypełniłem papiery chodzi o pytanie 35 jest tak: napisz wszystkie ostatnie wizyty w Usa czyli rozumiem , że jak ktoś był np. w Usa 4 razy a są 3 rubryki do wpisania to należało wpisać te najwcześniejsze?Czy należało je gdzieś dopisać? . Nigdy nie przesiedziałem jakby co.
mi0706 Napisano 4 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 wpisujesz wszystkie, jak ci brakuję miejsca to piszesz na osobnej kartce z informacją czego to tyczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.