serafina Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Nie dziwę się że mają taką politykę. W sumie idea GC polega na tym, żeby potencjalny kandydat na obywatela zasymilował się, no a jeżeli on/ona jedną nogą tu a drugą tam to mija się to z celem. W internecie znalazłam ciekawy blog http://stany.blog.pl/?tag=emigracja-do-usa, autor właśnie tak sobie jeździł, a czy nadal ma GC to nie wiem bo od roku już nic nie pisze. Ale blog bardzo ciekawy.
pilkarzyk9 Napisano 27 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Odebrałem list z ambasady o zmianie terminu rozmowy. Na stronie www.dvlottery.state.gov gdzie zostałem poinformowany o dacie rozmowy nic się nie zmieniło. Spotkaliście się z taką sytuacją?
Gość miqhs Napisano 27 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Jak długo ważnejest KRK? Kurcze jutro rozmowa a my mamy zaświadczenie z lipca zeszłego roku...
mi0706 Napisano 27 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 spokojnie, zaświadczenie jest ważne dla ambasady 12 miesięcy
Gość miqhs Napisano 27 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2014 Za późno, już mamy nowe. ale się okazało, ze zapomnieliśmy o pełnym akcie urodzenia dziecka i..zdjęciach aaaaaa panikuję!
karusek Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 Mam takie pytanie: dzwoniłem do Ambasady w sprawie przełożenia terminu rozmowy i zapewniono mnie ze zostanie wyznaczony nowy termin, o którym zostanę powiadomiony pocztą. Jednak stary termin marcowy widnieje na liście opublikowanej przez amb. co w taki przypadku zrobić? czekać czy w jakikolwiek sposób interweniować?
Gość miqhs Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2014 czekać, dostaniesz pismo na swój adres nie wiem dlaczego, ale w naszej ambasadzie jest pismo jakby nie mieli systemów informatycznych
runawaybrode Napisano 1 Marca 2014 Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Witajcie, za tydzień pierwszy wlot do USA, dokumenty, które ze sobą zabieram: -paszport -zdjęcie klatki piersiowej -potwierdzenie opłaty UCIS -koperta, którą dostałam po rozmowie w Ambasadzie czy te dokumenty mi wystarczą czy o czymś zapomniałam? Z góry wielkie dzięki! Czy ktoś jeszcze leci 7 marca?
karolamo Napisano 1 Marca 2014 Zgłoś Napisano 1 Marca 2014 Witajcie, za tydzień pierwszy wlot do USA, dokumenty, które ze sobą zabieram: -paszport -zdjęcie klatki piersiowej -potwierdzenie opłaty UCIS -koperta, którą dostałam po rozmowie w Ambasadzie czy te dokumenty mi wystarczą czy o czymś zapomniałam? Z góry wielkie dzięki! Czy ktoś jeszcze leci 7 marca? Jeszcze kartę szczepień, którą przekazał Ci lekarz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.