sly6 Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 ale jak zona nie idzie na rozmowe to dlugo poczeka na swoja kolej z wiza na pobyt staly Ty to wiesz i Twoja zona tak samo? tak sa rozne historie ,wazne aby wiedziec ze idac teraz na rozmowe mozna dostac wize na pobyt staly ,w innym przypadku czas oczekiwania moze wyniesc z pare miesiecy czy tez lat na taka wize a do tego nalezy skladac papiery -formularze,kwalifikowac sie z zarobkami
Joanna30 Napisano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Medeski,kto tu pisze na forum,że rozbiła się jego rodzina.Każdy z nas to indywidualna sprawa i decyzje.Jedni wyjeżdżają razem całą rodziną,lub pierwszy wylosowany,a rodzina może w ciągu pół roku w różnych terminach na przygotowany grunt (mieszkanie,praca,szkoła).W moim przypadku wylosowałem ja i żona,a różnica jest ok.200 numerów.Do KKC wysłałem ja,gdyż bałem się całkowitej dyskwalifikacji. Widzę u Ciebie lekkie pomieszanie wszystkich pojęć. Najpierw piszesz, że córka skończyła w styczniu 20 lat, a potem okazuje się, że 21. Teraz piszesz, że zielone karty wylosowałeś i Ty, i żona. Jeśli rzeczywiście wylosowaliście oboje, to wystarczyło procedować jedną petycję. W końcu jesteście małżeństwem, więc żona mogła być "podpięta" pod Twoją zieloną kartę. Podobnie, jak byłaby podpięta, gdybyś tylko Ty wylosował. A rodzina może wyjechać tylko wtedy, kiedy razem z głównym aplikantem odeśle wnioski do KKC i razem z nim stawi się na rozmowę. Jeśli tego nie zrobi, to nie dostanie wiz, czyli nie będzie mogła wyjechać. Zakładając oczywiście, że w ogóle kwalifikuje się na zielone karty z loterii.
tomey Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Medeski,kto tu pisze na forum,że rozbiła się jego rodzina.Każdy z nas to indywidualna sprawa i decyzje.Jedni wyjeżdżają razem całą rodziną,lub pierwszy wylosowany,a rodzina może w ciągu pół roku w różnych terminach na przygotowany grunt (mieszkanie,praca,szkoła).W moim przypadku wylosowałem ja i żona,a różnica jest ok.200 numerów.Do KKC wysłałem ja,gdyż bałem się całkowitej dyskwalifikacji. Gratuluję podwójnego szczęścia! Teraz już wiem dlaczego mnie nie wylosowali w zeszłym roku A w lotto próbowaliście? Szczęścia jak i nieszczęścia chodzą podobno nie tylko parami ale i trójkami
mi0706 Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 ZMIANA ADRESU - PRZEPROWADZKI Witajcie drodzy forumowicze, Byłam na tydzień w USA po pieczątkę w paszporcie i wróciłam do Polski, żeby pozamykać tu pewne sprawy. Karta dojdzie do znajomych w Stanach. Chciałam zapytać o zmianę mojego adresu czy muszę ich informować na bieżąco, że wróciłam teraz do Polski jak i o tym, że tydzień będę mieszkać w NYC zanim na stałe zamieszkam w Bostonie? Była gdzieś taka adnotacja, że należy informować DHS do 10 dni po zmianie adresu. Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienia. Pozdrawiam serdecznie ! tak musisz, robisz to na tej stronie: http://www.uscis.gov/addresschange
monkaa Napisano 26 Marca 2014 Zgłoś Napisano 26 Marca 2014 czy jesli jestem w ciazy i nie chca wykonac mi rtg to co sie z tym wiaze w abmasadzie ? prosze o odpowiedz
monkaa Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Dziś zakończyliśmy badania w Warszawie teraz tylko czekamy do poniedziałku na interview
majkelch Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Napisz proszę odnośnie karty szczepień i samych szczepień oraz przebiegu badań.
monkaa Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 7:30 byliśmy na pobraniu krwi i RTG idzie się na 1 pietro po skierowanie do pokoju nr.14 , najpierw pobranie krwi następnie schodzimy na dół na RTG czekamy aż nas wywołają nazwiskiem. Po 2h odbiór wyników i jechaliśmy na umówiona godzinę do p.dr.Andrzeja Gajera tam ogólny wywiad , kartę szczepień dajesz właśnie jemu On ją wypisuje po angielsku Ty dostajesz kopie , jeśli brakuje szczepionek to wykonują je na miejscu .
majkelch Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Śliczne dzięki.My pojedziemy raczej do Krakowa bo bliżej,natomiast karty szczepień musimy wyrobić w sanepidzie,gdyż mamy już 40+
sly6 Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 wyrabiasz karte w sanepidzie jesli nie masz karty z dziecinnych lat.a nie ze masz powyzej 40 lat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.