Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ja wysłałam zapytanie w imieniu męża ze swojej skrzynki. nie podałam ani cn, ani daty urodzenia i nie wiem nawet czy się podpisałam. a odpowiedź i tak dostałam po 5 dniach.

Ale jaka odpowiedz dostalas? zapewne automatyczna albo z prosba o uzupelnienie informacji. zasada jest, ze zawsze w korespodencji z KCC nalezy podawac imie, nazwisko, CN i date urodzenia.

a juz na pewno bez CN nie sa w stanie sprawdzic nic.

Napisano

ja wysłałam zapytanie w imieniu męża ze swojej skrzynki. nie podałam ani cn, ani daty urodzenia i nie wiem nawet czy się podpisałam. a odpowiedź i tak dostałam po 5 dniach.

Co w takim razie podalas;)?

Instrukcja kontaktowania sie z kcc jest jasno opisana na stronie gdzie sprawdza sie status. Stosowanie sie do niej znacznie ulatwia prace urzednikom w kcc.

Napisano

Ale jaka odpowiedz dostalas? zapewne automatyczna albo z prosba o uzupelnienie informacji. zasada jest, ze zawsze w korespodencji z KCC nalezy podawac imie, nazwisko, CN i date urodzenia.

a juz na pewno bez CN nie sa w stanie sprawdzic nic.

wysłałam zapytanie dot. ślubu po wylosowaniu GC i wymaganych dokumentach. to była odpoweidź z automatu. Tak mi się przynajmniej wydaje. Oczywiste jest, że jezlei wysyłam zapytanie dot.tego czy dokumenty dotarły to podaje pełne dane, cn, bo jak inaczej mieliby mnie zidentyfikować.

Napisano

Dostałem odpowiedź z KCC. Oto ona:

Thank you for your Inquiry,

KCC has received the Spouse/Child information you have provided. This information has been included in your case file.

Nie wiem o co chodzi bo nie mam ani żony ani dzieci.

Napisano

Dostałem odpowiedź z KCC. Oto ona:

Thank you for your Inquiry,

KCC has received the Spouse/Child information you have provided. This information has been included in your case file.

Nie wiem o co chodzi bo nie mam ani żony ani dzieci.

a wyslales im maila tak, jak prosili? z imieniem, nazwiskiem, case number i data urodzenia?

Napisano

a wyslales im maila tak, jak prosili? z imieniem, nazwiskiem, case number i data urodzenia?

Nie wysłałem tego drugiego. W pierwszym zawarłem tylko CN oraz imię i nazwisko więc chyba powinno wystarczyć.

Napisano

Jesli KCC wymaga, aby w korespondecji podawac CN, imie i nazwisko ORAZ date urodzenia tzn, ze chyba jednak nie wystarczy. I masz na to jasny dowod.

Nie rozumiem, czy naprawde tak ciezko jest postepowac zgodnie z instrukcja?

Napisano

Jesli KCC wymaga, aby w korespondecji podawac CN, imie i nazwisko ORAZ date urodzenia tzn, ze chyba jednak nie wystarczy. I masz na to jasny dowod.

Nie rozumiem, czy naprawde tak ciezko jest postepowac zgodnie z instrukcja?

Zgodnie z instrukcją miałem nie odpowiadać na tego maila. Case number jest unikatowy więc nie rozumiem skąd taka a nie inna odpowiedź. Przecież mogli równie dobrze poprosić mnie o uzupełnienie informacji. Zatem jak ktoś wcześniej napisał, mają tam bałagan bo tego maila najprawdopodobniej miał dostać ktoś inny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...