Anubis Napisano 6 Września 2014 Zgłoś Napisano 6 Września 2014 Pochwały godne. Obalacie mit że Polacy nie pomagają sobie na obczyznie.
runawaybrode Napisano 6 Września 2014 Zgłoś Napisano 6 Września 2014 Pochwały godne. Obalacie mit że Polacy nie pomagają sobie na obczyznie. Właśnie staramy się to zmienić, ja sama byłam zaskoczona niechęcią i brakiem pomocy od Polaków, którzy mieszkają tutaj długo jak postawiłam swoją stopę na amerykańskiej ziemi. Jednocząc się możemy naprawdę dużo zdziałać.
sly6 Napisano 6 Września 2014 Zgłoś Napisano 6 Września 2014 podobnie masz w Kanadzie czy gdzies tam bys nie poleciala,pojechala sa tacy ze musisz dac sie poznac,zobacza kto Ty jestes i wtedy cos dadza od siebie a na 1 rzut ok to NIE czasami jest to rozumialem bo wiele dostali po du.....i teraz dmuchaja na zimne to zycze powodzenia i prosze pisac na forum jak dzialacie co tam Wam trzeba
runawaybrode Napisano 6 Września 2014 Zgłoś Napisano 6 Września 2014 Są tu jakieś fajne Polki które mieszkają w NYC?!
SuperTraveller Napisano 6 Września 2014 Zgłoś Napisano 6 Września 2014 A inne nacje to już nie fajne?
alexn Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 Czy to jest sztempel i551 ??? Wiem kiedyś był inny. Ale w kraju w którym nawet urzędnicy USCIS nie wiedzą wolę spytać ekspertów - forumowiczów ;-) BTW - 2 tygodnie za oceanem - brak SSN - przy okazji - biura SS od 1 sierpnia nie wydają tymczasowych wydruków z numerami, mojego zresztą nadal nie znali - nie było mnie nadal w bazie po 10 dniach od wylądowania. (trasa dokumentów JFK - Hoboken/Newark - 20/30 mil ?) A myślałem że w 3 tygodnie założę działalność, konto w banku, kartę kredytową może prawo jazdy ...
jkb Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 Na wizie powinienes miec odpowiednia adnotacje "upon endorsement", tak jak tu: http://www.uscis.gov/sites/default/files/images/Machinereadableimmigrantvisa.jpg Pieczatka powyzej to jest wlasnie to "endorsement". A zatem masz I-551.
karolamo Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 Czy to jest sztempel i551 ??? Wiem kiedyś był inny. Ale w kraju w którym nawet urzędnicy USCIS nie wiedzą wolę spytać ekspertów - forumowiczów ;-) BTW - 2 tygodnie za oceanem - brak SSN - przy okazji - biura SS od 1 sierpnia nie wydają tymczasowych wydruków z numerami, mojego zresztą nadal nie znali - nie było mnie nadal w bazie po 10 dniach od wylądowania. (trasa dokumentów JFK - Hoboken/Newark - 20/30 mil ?) A myślałem że w 3 tygodnie założę działalność, konto w banku, kartę kredytową może prawo jazdy ... Weź z urzędu formularz do wypełnienia, wypełnij i zanieś wypełniony. Powiedz, że zależy Ci na czasie, chcesz założyć działalność itp. My tak zrobiliśmy chyba po 3 tygodniach i zadziałało. Nawet jeśli nie wydają tymczasowych wydruków, to ssny powinny przyjść do tygodnia.W banku też się koniecznie dowiedz czy potrzebują ssnu, my zakładaliśmy konto w Bank of America i nie był wymagany ssn. Powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.