Skocz do zawartości

Ny

BangBang

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

KaeR - Moim zdaniem fox news nie jest zadnym zrodlem informacyjnym. Podobno ludzie ktorzy ogladaja Fox News sa mniej poinformowani co sie dzieje niz ludzie ktorzy wiadomosci w ogole nie ogladaja. To tak dla ciekawostki.

http://www.businessi...s-at-all-2012-5

Ale, że co? Liczby sobie zmyślili? To są dane z ICE. WSJ może być? http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304868004577378042369495780.html

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Poki turystyczny status jest ok, to pewnie nawet za bardzo nie bedziesz musial sie przez ramie non stop ogladac

Ale status turystyczny jest ok, jeśli się jest turystą, a nie kiedy się pracuje.

Inna broszka, że niektórzy mają w nosie status, luzacy i nie ma takiej sytuacji, w której oglądają się non stop przez ramię.

Napisano

Ale, że co? Liczby sobie zmyślili? To są dane z ICE. WSJ może być? http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304868004577378042369495780.html

Moja wypowiedz nie odnosila sie do danych lecz do zrodla. Niestety nawet ludzie ogladajacy Daily Show maja wiecej wiedzy. Moze nawet 1 na 50 newsow foxowi sie uda trafic :)

KaeR tak na marginesie, to nie jest żaden atak na twoja osobę, nie chce abyś tak myślał, jak dla mnie to mozesz sobie fox news czy bolka i lolka cały dzień oglądać. Chodziło mi o pokazanie, ze są lepsze i gorsze zrodla informacyjne, a fox news leci ma łeb i na szyje w tej kwesti.

Napisano

Ale status turystyczny jest ok, jeśli się jest turystą, a nie kiedy się pracuje.

Inna broszka, że niektórzy mają w nosie status, luzacy i nie ma takiej sytuacji, w której oglądają się non stop przez ramię.

Joanna masz racje, ale nawet pracując nielegalnie, jesli sie ma nieprzesiedziana wizę turystyczna, stres związany z jazda samochodem, lateniem samolotem, chodzeniem po ulicy, wynajeciem mieszkania właściwie nie istnieje. A to ze cię ktoś złapie w pracy ze pracujesz nielegalnie, ryzyko jest minimalne. Osoba będąc nielegalnie ma nieciekawie na każdym kroku. Przy zatrzymaniu przez policję, przy jeździe pociągiem, czy lataniem samolotem. Juz nie wspomnę o granicy, trzymać sie jak najbardziej z daleka. Najlepiej siedzieć w domu i nie wychodzić, ale co to za zycie. No chyba ze ci to wszystko zwisa, to tylko żyć i nie umierać a najgorsze co ci mogą zrobić to jedynie do domu wysłać :)

Napisano

Moja wypowiedz nie odnosila sie do danych lecz do zrodla. Niestety nawet ludzie ogladajacy Daily Show maja wiecej wiedzy. Moze nawet 1 na 50 newsow foxowi sie uda trafic :)

KaeR tak na marginesie, to nie jest żaden atak na twoja osobę, nie chce abyś tak myślał, jak dla mnie to mozesz sobie fox news czy bolka i lolka cały dzień oglądać. Chodziło mi o pokazanie, ze są lepsze i gorsze zrodla informacyjne, a fox news leci ma łeb i na szyje w tej kwesti.

Przecież ja się nie obrażam. :) Nie oglądam foxnews i wiem o co Ci chodzi z wartością jako źródła. Chodziło mi o meritum. Swego czasu gdzieś czytałem o zwiększonej ilości kontroli ICE, żeby tu przytoczyć wrzuciłem w wyszukiwarkę i pierwszy wyskoczył foxnews. :) Nic na to nie poradzę. BTW nawet nie wiem czy mam foxnews w kablu. :P

Napisano

Tak pieprzycie głupoty że czytać sie nie chce, jaki strach na kazdym kroku o czym Wy mowicie..... jakie firmy nie chca zatrudniac nielegalnych??? ogarnijcie sie i nie sciemniajcie ludziom, chcesz to wszystko ogarniesz i mieszkanie i prace i dobrą kase, pracujesz na budowie minimum jakie zarobisz na tydzień to 600dolcow do tego niech laska zarobi na sprzataniu 400 na tydzien to macie tysiaka na tydzien razy 4?? i dziękuje :)) odkladacie kase tą co zarobi facet a zyjecie za laski i za rok przywozicie do polski 100tys :) fakt autentyczny :) Dobra lepiej siedziec 2-3 lata przyjechac tu i kupic sobie mieskanie niz brac tutaj kredyty na 30 lat i pracowac za 1500zł miesiecznie. Nie sluchacjie tych bredni co tu wypisuja!!!! Wszyscy tu pisza zeby Cie tylko zniechecic i to wszystko:)

Napisano

Tak pieprzycie głupoty że czytać sie nie chce, jaki strach na kazdym kroku o czym Wy mowicie..... jakie firmy nie chca zatrudniac nielegalnych??? ogarnijcie sie i nie sciemniajcie ludziom, chcesz to wszystko ogarniesz i mieszkanie i prace i dobrą kase, pracujesz na budowie minimum jakie zarobisz na tydzień to 600dolcow do tego niech laska zarobi na sprzataniu 400 na tydzien to macie tysiaka na tydzien razy 4?? i dziękuje :)) odkladacie kase tą co zarobi facet a zyjecie za laski i za rok przywozicie do polski 100tys :) fakt autentyczny :) Dobra lepiej siedziec 2-3 lata przyjechac tu i kupic sobie mieskanie niz brac tutaj kredyty na 30 lat i pracowac za 1500zł miesiecznie. Nie sluchacjie tych bredni co tu wypisuja!!!! Wszyscy tu pisza zeby Cie tylko zniechecic i to wszystko:)

...w tym wypadku dwoch laskow bedzie pracowalo ;)

Napisano

Tak pieprzycie głupoty że czytać sie nie chce,

[...]

Nie sluchacjie tych bredni co tu wypisuja!!!! Wszyscy tu pisza zeby Cie tylko zniechecic i to wszystko:)

Dlaczego mieliby go zniechecic? Boja sie, ze im ta nielegalna robote na budowie zabierze?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...