Dragony Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 jak w świetle powyzszych wiadomości wyglada kwestia loterii wizowej? Juz definitywnie jej nie bedzie? Nigdzie nie ma o tym ani słowa...
janpalony Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Czyli już OFICJALNIE ci, którzy w USA trafili przed 31 grudnia 2011 roku będa mogli "zalegalizować" swoj pobyt ?? czy jeszcze bedzie glosowanie na innych szczeblach itd ??
misfer Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 A ja mam może trochę głupie pytanie, ale czy jak zniosą wizy a osoba która ma wizę np na 10 lat to musi się rejestrować w ESTA (bo wiza jest nieważna) czy ta wiza coś może dać np szanse że nie będą cofać jak to było w Kanadzie. Oby tych wiz nie znieśli szybko. Bo dopiero będą cyrki i pytania czemu nie wpuszczają
jkb Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Czyli już OFICJALNIE ci, którzy w USA trafili przed 31 grudnia 2011 roku będa mogli "zalegalizować" swoj pobyt ?? czy jeszcze bedzie glosowanie na innych szczeblach itd ?? Nic nie jest oficjalnie. Nikt jeszcze nie głosował, prezydent nic jeszcze nie podpisywał. A ja mam może trochę głupie pytanie, ale czy jak zniosą wizy a osoba która ma wizę np na 10 lat to musi się rejestrować w ESTA (bo wiza jest nieważna) czy ta wiza coś może dać np szanse że nie będą cofać jak to było w Kanadzie. Oby tych wiz nie znieśli szybko. Bo dopiero będą cyrki i pytania czemu nie wpuszczają Jak masz wizę, to wjeżdżasz na wizie i ESTA Ci nie potrzebna. Podróżujesz na tych samych zasadach jak dotychczas. Dopiero, jak Ci się wiza skończy a my wejdziemy do VWP, nie będziesz musiał się ubiegać o nową wklejkę by podróżować do USA.
Misuzu Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 A jakby Polska weszła w VWP to jak myslicie, czy to by było lepsze czy lepiej jest tak jak teraz czyli, ze trzeba iśc ubiegac sie o wizę?
jkb Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Spytaj te kraje, co już są w VWP, czy chciałyby znów zacząć ubiegać się o wizę.
Justi_87 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Wg mnie to zalezy. Jesli jednym z warunkow VWP jest wskaznik nie wiekszy niz 3% a my wciaz mamy 10% (o ile dobrze pamietam) to jesli jakims cudem wlacza nas do VWP to pewnie i tak beda nas bardziej sprawdzac i patrzec na nas baardziej sceptycznie i - niestety - czesciej cofac z granicy.
gal Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Natenczas to dyskusja jest o niczym bo Congres ustawy nie przeglosuje. Jest DOA. http://www.washingtontimes.com/news/2013/may/23/boehner-house-wont-pass-senate-immigration-bill/
sly6 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Misuzu polecam ten artykul o ruchu bezwizowym http://blogi.newsweek.pl/Tekst/Polityka-Polska/541618,Chcecie-do-usa-bez-wiz-dobrze-sie-zastanowcie.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.