Skocz do zawartości

2013, Nielegalnie Do Stanów.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytalam o tych zasilkach, i jak polacy nawzajem na siebie donosza. Wracajac do tematu. Nie ma tu sensu byc nieleganie. Nie dostaniesz ani prawa jazdy, ani ubezpieczenia, zeru szacunku w pracy i to jeszcze za male pieniadze

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Prawde pisze kolega :)

mi0706 czytalem Twoje wypowiedzi i historie z deportcja a teraz masz GC...gratuluje :) .....tez mieszkalem w USA dawno temu ;)...co sie nasluchalem od ludzi mozna ksiazke napisac :)

No jeszcze jej nie dostałem, bo dopiero niecały tydzień temu tu przyleciałem, ale za parę tygodni napewno dojdzie.

Co do pracy nielegalnie w USA. Kiedyś tu pracowałem właśnie w ten sposób, ale to były inne czasy. Polska nie byla w UE, nigdzie nie można było wyjechać legalnie do pracy, a dziś?! Nie rozumiem po co ludzie chcieliby robić coś takiego mając możliwość swobodnej podróży po europie no i przede wszystkim pracy (wybór naprawdę szeroki). No i oczywiście jak ktoś chce i się stara to mozna znaleźć pracę wszędzie! To jest tylko kwestia wiary w swoje umiejętności!

Także Tomaszewicz jedź do USA pozwiedzać, bo to piękny kraj, ale pracę znajdź sobie w Europie!

A poza tym co to za rozważania na temat zasiłków. Czy ktoś widziała kogoś szczęślwego, że siedzie na zasiłku? No mozna jeszcze pewno poastarać się o "Food stamps", ehh to by było życie... do dupy! :mellow:

Napisano

Mam pytanie o nielegalność w USA. Jeśli ktoś jest od 10 lat w USA nie legalnie miedzy czasie urodzilo sie mu dziecko. I teraz z braku pracy chce się wrócić do Polski. Czy na granicy czyli na lotnisku nie ebdzie problemów? nie odbiorą dzieciaka bo np jest obywatelem usa bo sie urodzilo ? Strach jest wielki a powrót nie bawem :)

Napisano

Mam pytanie o nielegalność w USA. Jeśli ktoś jest od 10 lat w USA nie legalnie miedzy czasie urodzilo sie mu dziecko. I teraz z braku pracy chce się wrócić do Polski. Czy na granicy czyli na lotnisku nie ebdzie problemów? nie odbiorą dzieciaka bo np jest obywatelem usa bo sie urodzilo ? Strach jest wielki a powrót nie bawem :)

Nie ma żadnych podstaw by komukolwiek odbierać dziecko tylko dlatego że dziecko że jest obywatelem USA. Skąd taki pomysl???

Napisano

a co z Anglią, Irlandią, Niemcami, Holandią itd... Nie lepiej tam spróbować?

Szwecją, Norwegią, Danią...

Sorry, ale wydaje mi się, że zgłupiałeś do reszty. Jeżeli znasz angielski to jedź do GB tam znajdziejsz robotę taką samą jakąbyś miał w US, ale z tą różnicą, że legalnie.

i najprawdopodobniej za wieksza kase !
Napisano

za dużo filmów :) W końcu to tak jakby nieleganie wywieźć obywatela USA :]

Nie syszałeś o "anochor babies"? Meksykanki mają to doprowadzone do perfekcji. Przekraczają granicę w Kalifornii lub Arizonie tydzień lub krócej przed przewidzianym porodem; nawet istnnieją pensjonaty w których czekają na bóle porodowe, rodzą w przygranicznym szpitalu w USA - szpital musi przyjąć rodzącą; pakują dzieciaka i jego amerykańską metrykę i wracają do domu. Po osiągnięciu pełnoletności ten "Amerykanin z urodzenia" ubiega się o powrót do USA.

Napisano

takie cuda są dla nierobów siedzących na zasiłkach w UK czy W Irlandii.

zycie plata rozne figle ...dlatego cenie sobie mysl ze w uk nikt mi nie da umrzec z glodu :)....

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tia benefity dla nierobow sa super w UK, tylko dlaczego ludzie pracujacy musza na nich pracowac. Polacy w UK bardzo zgrabnie rozpracowali jak zyc na garnuszku panstwa ktore jest naiwne.

Napisano

Gucio racja. Ale żeby nie było tak rożowo to państwa UE też się powoli wycfaniają (gdzie mogą). Ile jest bezdomnych polaków w samym Londynie bez pomocy? W Berlina połowa bezdomnych to ponad połowa. I tam nie ma dla nich żadnej pomocy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...