sarabidas19899 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Witam wszystkich jestem tutaj nowa i trochę zielona w tym temacie , mój problem jest taki byłam dwa razy w NY pierwszy raz 2 mc a potem 3 mc i wróciłam do PL legalnie nie przesiedziałam wizy. W kwietniu starałam się o wizę w KRK i nie dostałam wizy ponieważ konsul powiedział ze pracowałam w U.S ale to nie prawda ponieważ poleciałam do znajomych i trochę pokazywali mi Stany od NJ ,Boston bardzo ładne miasto no ale przecież nie będę się kłóciła z konsulem .i teraz planuje w lipcu starać sie jeszcze raz o wizę ponieważ zostałam zaproszona na wesele do dalekiej rodziny od strony Mamy do LA i nie wiem jak sie starać żeby było dobrze bo trochę mi szkoda znowu utopić 500 zł .I jak wypełniałam wniosek ds-160 wiza turystyczna ale zaznaczyłam ze pracuje ponieważ pracuje i się uczę zaocznie i teraz tak myślę ze jak bym zaznaczyła ze się uczę i czy nie było by problemu z tym chyba że założyła bym nowe konto i nowego maila proszę o poradę i wyrozumiałość z góry dziękuje
sly6 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 a dane tez masz nowe jak imie,nazwisko ? nic nie krec bo to zle wypadnie a co do pracy to cos wiecej bylo wspomniane czy tylko samo to? ile czasu bylas w Polsce pomiedzy tymi wlotami do USA?byl jakis odstep czasu wiekszy czy tez mniejszy?
kzielu Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Jak Ci konsul zarzucil ze pracowalas to szanse na wize masz zerowe. Wyrzucisz pieniadze w bloto.
ilya_ Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Musialas czyms podpasc konsulowi skoro powiedzial, ze pracowalas. bylas po 2,3 miechy....ile deklarowalas u oficera przy odprawie ?
tapeta999 Napisano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2013 Szkoda czasu i pieniędzy jeśli Konsul ma jakieś informacje że pracowałaś.
cali_ Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Nie kręć nic we wniosku, weź zaświadczenie z pracy, że jesteś zatrudniona w PL i na wszelki wypadek też zaświadczenie o statusie studenta z uczelni. Możesz te zaświadczenia pokazać konsulowi podczas rozmowy. Na jakiej podstawie konsul stwierdził, że pracowałaś w USA?
sarabidas19899 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 A jak bym zaznaczyła ze się uczę bo wcześniej jak wypełniałam to zaznaczyłam ze pracuje to jak mam taki sam wniosek wypełnić to faktycznie nie ma sensu się starać i szkoda kasy ??A co do rozmowy z konsulem to byłam tylko 2 mc i pozniej 3 mc pierwysz raz poleciałam jak dobrze pamiętam to było 25,07,2011 do 02,10,2011 ponieważ wruciłam do PL bo zaczynałam studia a drugi raz jak poleciałam do usa to był 15,04,2012 do 20,08,2012 jakoś tak czyli w polsce byłam koło 7mc w tedy jeszcze nie pracowałam to mogłam sobie pozwolić na wycieczkę .zwiedziłam USA trochę a bardziej zależało mi pod szkolić język ponieważ jestem na takim kierunku co jest j.ang potrzebny teraz mam zamiar się starać w warszawie może trafie na jakiegoś konsula normalnego a wy jak sądzicie mam jakieś szanse co do wizy czy lepiej dać sobie spokój i lepiej czekać dalej aż zniosą wizy a w ogóle jak myślicie zniosą wizy w tym roku czy w ogóle zniosą kiedy wizy bo tak nie dawno jakieś zebrania mieli w stanach w sprawie wiz ale chyba tylko ludziom w głowie mieszają i obiecują a nic się nie dzieje w tym temacie sorry ze tak odeszłam od tematu ?? I Sorry ze tak pytam ale chciała bym się dowiedzieć od kogoś co dalej mam robić ??
sly6 Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 zniesienie wiz za duzo nie da zamiast rozmowy w Ambasadzie ,bedziesz miec na granicy a tam za duzo czasu nie ma i chyba wiesz co jest czasami w Kanadzie,nie ktore osoby sie odsyla z granicy. Zalerzy co tam jest wpisane w system i dlaczego padlo na prace nielegalna?jakies podstawy? To nie tak ze jak masz powiedziane o pracy nielegalnej to masz ok z wiza. I teraz masz zakaz wjazdu na teren USA?bo to jest wazne.
cali_ Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 a w ogóle wracając do początku, skoro byłaś w USA w 2011 i 2012, starałaś się o wizę przed każdym wyjazdem? Nie dostałaś jej na 10 lat, jak dają w większości przypadków? Wbili ci na starej wizie "cancelled"?
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 daja w wiekszosc ale daja tez na 1 rok,czy na 2 lata a teraz byl post ze ktos dostal wize wazna na 6 miesiecy,na wlot na teren USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.