agatenka Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Jako że posiadam znajomych ktorzy prowadzą takie przedsięwzięcia: małe sklepiki to raczej nie biznes, a hobby. Raz na jakiś czas coś staje sie naprawdę intratne, ale to jak liczyć na wygraną w totka, np. http://www.ediblearrangements.com/ Ten pomysł też mi się podobał, coś innego, nowego. Odwidziało mi się jak obok mnie rodzina chciała sprzedać ten biznes przez ponad rok ale mieli zero chętnych, zatem zwinęli manatki, bo jak się okazało przynosił tylko straty
Paulina_89 Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 A czy w Polsce jest tzw. Bubble Tea? Bo w USA wlasnie to zamawiam najczesciej do picia przy okazji skladania zamowienia w azjatyckiej restauracji Moze by sie w Polsce tez spodobalo
Jackie Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Ten pomysł też mi się podobał, coś innego, nowego. Odwidziało mi się jak obok mnie rodzina chciała sprzedać ten biznes przez ponad rok ale mieli zero chętnych, zatem zwinęli manatki, bo jak się okazało przynosił tylko straty Bo sam pomysł jest lokomotywą tylko póki jest świeży, i prędzej czy później się opatrzy.
cardigan Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Nie chcę Cię zniechęcać, ale wydaje mi się, że znalezienie takiego sklepiku będzie bardzo trudne głównie ze względu na to, że zwykle to co cieszy Amerykanów nie zainteresuje Polaka (chodzi mi o duże różnice w mentalności, kulturze itd) oraz ze względu na ekonomię. To co tam kosztuje grosze i jest dostępne dla wszystkich u nas zwykle przybiera ceny, na które jest sobie w stanie pozwolić tylko pewna grupa społeczeństwa. Ten pomysł z paintyourownpottery jest bardzo fajny, sama sobie malowałam w takim sklepiku ale u nas pewnie byłoby to kosztowne, wieć pewnie tylko do dużego miasta. Takie moje zdanie, ale szukaj, bo ja też na pewno nie znam wszystkich sklepów opieram się tylko na moich dotychczasowych spostrzeżeniach
andzelika010593 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Jak myślicie czy takie coś może wypalić na Polskie realia ???????? https://www.youtube.com/watch?v=pCs8UIBkZrY
kzielu Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Przejdz sie w kilka miejsc i sprawdz - takie miejsca w Polsce sa od jakiegos czasu (przynajmniej widzialem je ~rok temu jak bylem), tyle ze wybor smakow jogurtu byl znikomy a miejsce w porownaniu do frozen yogurt miejsc tutaj bylo ogrodzone zeby ktos czegos przypadkiem nie wyniosl nie placac. Tak przy okazji - one tu sie pojawiaja jak grzyby po deszczu i znikaja tak samo czesto. To ktore mialem najblizej miejsca gdzie pracuje (moglem z buta uderzyc) padlo pol roku temu.
andzelika010593 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Przejdz sie w kilka miejsc i sprawdz - takie miejsca w Polsce sa od jakiegos czasu (przynajmniej widzialem je ~rok temu jak bylem), tyle ze wybor smakow jogurtu byl znikomy a miejsce w porownaniu do frozen yogurt miejsc tutaj bylo ogrodzone zeby ktos czegos przypadkiem nie wyniosl nie placac. Tak przy okazji - one tu sie pojawiaja jak grzyby po deszczu i znikaja tak samo czesto. To ktore mialem najblizej miejsca gdzie pracuje (moglem z buta uderzyc) padlo pol roku temu. To mnie teraz pocieszyłeś a robiło dobre wrażenie...
KaeR Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 W Polsce brakuje mi chipotle (chipotle.com). Kolejki są nawet w weekend. Wariacja na temat frozen yogurt http://www.coldstonecreamery.com/. Jak nasze lodziarnie, ale patent polega na tym, że się przygotowuje różne porcje na "zimnym kamieniu" mieszając różne smaki i dodając dodatki...
kzielu Napisano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2013 Popieram - Cold Stone rzadzi. Podobnie Chipotle, chociaz ja czesciej bywal w Qdobie. Problem chyba ze w Polsce (pseudo) meksykanskie jedzenie chyba sie srednio przyjmuje...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.