Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

probowalismy wyrobic sobie z zona ssn (mamy zielone karty), ale powiedzieli nam w urzedzie, ze dopiero po 21 dniach roboczych od przylotu mozna sie o to ubiegac, jestesmy tu dopiero tydzien, ale mamy juz pracodawcow, ktorzy chca nas zatrudnic. czy jest mozliwe zalatwienie jakiegos temporary work permit do tego czasu? czy to w ogole jest prawda, ze tak jest, bo wydaje mi sie, ze moglem byc wprowadzony w blad.

pozdrawiam

Napisano

NIe dostaniesz jak kto nazwales temporary work permit bo GC juz masz :)

jedynie nie masz numeru,idz do biura i sie spytaj czy nie moga podac Ci numeru ,napisac na kartce .

Napisano

probowalismy wyrobic sobie z zona ssn (mamy zielone karty), ale powiedzieli nam w urzedzie, ze dopiero po 21 dniach roboczych od przylotu mozna sie o to ubiegac, jestesmy tu dopiero tydzien, ale mamy juz pracodawcow, ktorzy chca nas zatrudnic. czy jest mozliwe zalatwienie jakiegos temporary work permit do tego czasu? czy to w ogole jest prawda, ze tak jest, bo wydaje mi sie, ze moglem byc wprowadzony w blad.

pozdrawiam

SSN nie ma nic wspólnego z work permitem. Większość biur SS każe przyjść po dwóch tygodniach od wjazdu, mi po złożeniu SS-5 na drugi dzień numeru na kartce podać nie chcieli, musiałem czekać aż przyjdzie karta pocztą.

Napisano

ja poszedłem po swój numer po tygodniu, bo pocztą dostała tylko moja żona, Od razu mi go wyrobili i czekałem na przesyłkę kolejny tydzień. Coś chyba nie tak z tymi 21 dniami!

Napisano

wlasnie teraz mysle, ze to moze kwestia stanu, bo tutaj w clifton, nj, jest mega oblozenie w tym urzedzie, moze dltego tak zrobili bo sie nie wyrabiali, poki co pozostaje czekac :) a ksiegowa pracodawcy cos mysli, zeby moc nas zatrudnic. ;)

Napisano

no to już węsze, że będziesz miał tak jak ja. Moja żona dostała, a dla mnie nawet nie było wniosku złożonego. Hmm, przypuszczam, że będziesz czekać nadaremnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...