Skocz do zawartości

Dodatkowa Kontrola Na Lotnisku + Wpis Do Paszportu

JLG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Swojego czasu przeglądałem posty na VJ dotyczące tego wpisu no aos/eos/cos w paszporcie. Sporo osób, które aplikowały potem np. o aos twierdziło, że ten wpis nie miał dla USCIS żadnego znaczenia.

Napisano

Sly6

jest "jakaś" możliwość sprawdzenia co wpisali do systemu?

Czy może podjechać po prostu do abmasady i zapytać co to oznacza?

Mozna sciagnac "record" z granicy. Ostatnio znajomy robil takie zapytanie i otrzymal odpowiedz po kilku tygodniach. Sam fakt, ze ktos byl na secondary o niczym nie swiadczy. Mam znajomych co zawsze laduja na secondary a nigdy w USA nie pracowali i nie przebywali nielegalnie.

Rademedes czy później, po tych kontorlach wyjeżdzałeś jeszcze do stanów?

Nie mialem juz nigdy pozniej problemow a tez ladowalem na tym samym lotnisku. Pozniej latalem juz na innej wizie.

Co do oznaczen w paszporcie to widze, ze juz Ci tutaj wszystko wyjasnili :)

Napisano

Swojego czasu przeglądałem posty na VJ dotyczące tego wpisu no aos/eos/cos w paszporcie. Sporo osób, które aplikowały potem np. o aos twierdziło, że ten wpis nie miał dla USCIS żadnego znaczenia.

Zgadza sie, nie mial, tyle, ze kolega ma sytuacje zupelnie inna - gdyby mial TYLKO wpis, to bez problemu, moze sobie latac itd. Jesli ma rowniez cyfry oraz dodatkowy wpis - wtedy sytuacja jest diametralnie rozna. Plus gdyby byl obywatelem badz posiadaczem stalego pobytu w Kanadzie to jeszcze byloby cos innego, bo to kraj oscienny.

Co innego miec tylko wpis "no aos-cos-eos" a co innego miec sytuacje taka jak ma on.

Secondary inspection mozna porownac do mandatu - jedni dostana mandat za parkowanie, inni za jazde po pijanemu i spowodowanie wypadku; tak samo u niego - jedni maja secondary inspection "bo maja" i na tym sie konczy; inni maja secondary inspection i oprocz roznych wpisow dostaja jeszcze zalozony file albo Bog wie co jeszcze (np. sa flagged). Mandat mandatowi nie jest rowny i secondary inspection nie jest rowna secondary inspection. Zastrzezenia w przypadku tegoz kolegi musza byc zasadne, jesli wpisane jest na czyje zyczenie ma przerozne wpisy. Obstawiam, na podstawie tego co piszesz, bo nie widzielismy tego co masz, ze jestes flagged i oficer mial racje, mowic, ze mozesz miec spory problem z wlotem do USA. Co tak naprawde sie zdarzylo, co maja na Ciebie i dlaczego masz takie a nie inne wpisy - tego nie wiemy...

Napisano

Po prostu bylem w zlym miesjcu (nie ta kolejka, przy okienku obok siedział celnik który odprawiał mnie podczas 2 ostatnich pobytów, taki młody blondynek, polak z pochodzenia, ale nie przyznający się do tego że mówi po polsku) o złej porze (lądowanie o 22 z hakiem, samolot do ostrej kontroli - wyjaśnienie w pierwszym poście tego tematu)
Pani która nas sprawdzała przed naszym podejściem dostała dyrektywę: "kontroluj jak się tylko da, masz nie przepuszczać" (od Pana celnika który później mnie przesłuchiwał), może nie posiadam certyfikatów z angielskiego, ale 13 lat latania do USA i dodatkowe szkolenia robią swoje, kiedy to usłyszałem, spojrzałem jedynie na żonę i zdążyłem powiedzieć "no to ładnie", resztę historii znacie.

Aha, tak w ogóle, to kilka o ile nie kilkanaście osób zostało zatrzymanych z naszego lotu, chyba wrócili tym samym salomotem.
Było o dziwo strasznie dużo rosjan i ukraińców.

Napisano

To tylko potwierdza fakt, ze czesto ludzie maja problemy z wjazdem z czystego przypadku.Trzeba poprostu zachowac zimna krew.

lub latać wmieszanym w ludzi z waiverami, np przez Niemcy. Jeszcze nigdy nie widziałem takiego trzepania. Widocznie cały samolot był na celowniku.

Napisano

lub latać wmieszanym w ludzi z waiverami, np przez Niemcy. Jeszcze nigdy nie widziałem takiego trzepania. Widocznie cały samolot był na celowniku.

Tak jak pisałem, nie tylko nasz samolot był "na celowniku", ale też 4 lub 5 innych z różnych stron świata.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...