Skocz do zawartości

Szanse Na K-1 Po Deportacji W 2011

wtarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

i dobrze ze tak powiedziala ta Pani

ale znajac zycie to,,ale polecisz i sama zobaczysz jak bedzie.

Sly - to nie ona- to on. Stad dyskusja o DOMA.

Napisano

Gratulacje w sprawie DOMA :) Z tego, co sie orientuje, aby taka petycja przeszla, petitioner musi byc rezydentem stanu, w ktorym malzenstwa jednoplciowe sa legalne.

Pozdrawiam!

Napisano

dziekuje za zwrocenie uwagi :)

tak zostalo to ulawtione ale czy dla spraw imigracyjnych bedzie tak samo to zobaczymy.

wtedy by sie okazalo ze wzrosla by ludnosc w danych stanach :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie,

zacząłem rozglądać się za pomocą prawną w moim przypadku i jeden z nowojorskich adwokatów (polskiego pochodzenia) przedstawił wstępny koszt następująco:

1. Wiza narzeczeńska - $1,000;

2. Waiver - $2,500;

3. Zielona karta - $750

Nigdy nie korzystałem z usług adwokatów, a tym bardziej amerykańskich, wobec czego nie mam żadnego punktu odniesienia. Czy ktoś z Państwa jest w stanie stwierdzić na ile są to racjonalne stawki?

Teraz może dziwne pytanie, ale jak bardzo skomplikowana jest procedura ubiegania się o wizę K-1. Mianowicie, na ile wykracza ona poza uzupełnienie odpowiednich formularzy i zebranie wymaganych dokumentów (wliczając w to te otrzymane w ramach paczki). W sensie, gdzie tkwi trudność, która wymaga wynajęcia prawnika? Proszę wybaczyć, jeśli komuś pytanie wyda się durne, ale to mnie ostatnimi czasy mocno zastanawia.

Napisano

Jestem świeżo po przejściu procedury K1 i powiem, że wcale nie była ona skomplikowana. Średnio rozgarnięta osoba, która trochę poczyta w internecie, m.in. na tym forum i VJ jest w stanie załatwić wszystko bez prawników. Zaznaczam natomiast, iż mówię z perspektywy osoby, która nigdy nie miała problemów z immigration, nie występowała o waiver itp. i nie wiem, czy to zmienia obraz sytuacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...