Gość Violonczela Napisano 12 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 Ok, a czy nie uwazasz, ze ocena czy dany kraj jest bogaty, czy tez nie ocenia sie wlasnie na zasobnosci portfela klasy sredniej... ?
KaeR Napisano 12 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 Ok, a czy nie uwazasz, ze ocena czy dany kraj jest bogaty, czy tez nie ocenia sie wlasnie na zasobnosci portfela klasy sredniej... ? Odpowiem tak, nawet w "bogatym" kraju są morza biedy. Dodatkowo, co po zasobności portfela klasy średniej, jeśli jest ona nieliczna? Nie mówię, że w Polsce jest nieliczna, ale to nic nie oznacza jeszcze. Myślę, że jednostce wisi jak ma się klasa średnia, jeśli w portfelu pusto lub pełno.
_PQ_ Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Dla osób zainteresowanych: tutaj opublikowałam nasze miesięczne zestawienie wydatków z października - pierwszego miesiąca który spędziliśmy w USA. Mieszkamy we dwójkę w Santa Clara, CA.
andyopole Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Wlasnie od pieciu minut zaczelismy oszczedzac prad. W calej okolicy padla elektryka...
mi0706 Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Dla osób zainteresowanych: tutaj opublikowałam nasze miesięczne zestawienie wydatków z października - pierwszego miesiąca który spędziliśmy w USA. Mieszkamy we dwójkę w Santa Clara, CA. wytłumaczcie mi proszę tek koszty związane z samochodem: "...Miesięczny koszt wynajmu naszego samochodu klasy „compact”, to $1518.24. Uwaga – jest to kwota bez żadnych zniżek, ale wiele dużych korporacji oferuje istotne rabaty dla swoich pracowników, jeśli wynajmują samochód w wybranej wypożyczalni. Paliwo kosztowało nas $423.32 (w tym zużycie na ~2.000 mil zrobionych podczas wycieczki)...." Co to za pomysł z wynajmem samochodu, przecież w skali roku to będzie 18218,88 USD, za to można mieć nowy samochód z salonu! Paliwo jeśli się nie mylę to jakieś 3,50USD/galon, więc co, wasz "compact" robi jakieś 16,5 mpg?
wodnik Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 za 3tys. dostalibyscie juz jakis samochod na teraz, a po jakimś czasie np.6mies kupili inny lepszy. tez sie dziwie,zeby dawac 1,500$ za wypozyczanie samochodu!
KaeR Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 wytłumaczcie mi proszę tek koszty związane z samochodem: "...Miesięczny koszt wynajmu naszego samochodu klasy „compact”, to $1518.24. Uwaga – jest to kwota bez żadnych zniżek, ale wiele dużych korporacji oferuje istotne rabaty dla swoich pracowników, jeśli wynajmują samochód w wybranej wypożyczalni. Paliwo kosztowało nas $423.32 (w tym zużycie na ~2.000 mil zrobionych podczas wycieczki)...." Co to za pomysł z wynajmem samochodu, przecież w skali roku to będzie 18218,88 USD, za to można mieć nowy samochód z salonu! Paliwo jeśli się nie mylę to jakieś 3,50USD/galon, więc co, wasz "compact" robi jakieś 16,5 mpg? Dobry blog powinien szokować ale te koszty z samochodem to gruba przesada.
Anubis Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Dobry blog powinien szokować ale te koszty z samochodem to gruba przesada. Jeżeli to auto z Avis lub Hertz to nie przesada. Koszt miesięcznego wypożyczenia może wynieść ok. $900 http://www.priceline.com/rentalcars/retailListView.do?jsk=364a050a354a050a20131205105804f38020314679&plf=PCLN .
KaeR Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Ale 1500? Wypozyczam notorycznie samochody i 1500 to gruba przesada. Dziś odbieram samochód z budget 13 za dzień bez żadnych zniżek. Nikt nie zmusza ludzi do wypożyczania w avisie czy hertz chociaż i tam można trafić okazję.
Anubis Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Ale 1500? Wypozyczam notorycznie samochody i 1500 to gruba przesada. Dziś odbieram samochód z budget 13 za dzień bez żadnych zniżek. Nikt nie zmusza ludzi do wypożyczania w avisie czy hertz chociaż i tam można trafić okazję. Ona chyba wliczyła koszta paliwa w to $1500.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.