Skocz do zawartości

Legalność Podróbek

avenly

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdaję sobie sprawę że mogę zostać zmieszana z błotem przez niektórych że w ogóle pytam o takie rzeczy, no ale cóż :D Dowiedziałam się że w NYC w Chinatown można znaleźć mnóstwo podróbek toreb znanych projektantów. Sama mam takie dwie torby kupione w Bułgarii i jeśli w NYC są takie same podróbki to nic tylko kupować. Nie chodzi mi o jakieś torby emanuujące z daleka logiem Louis Vuitoon, ale o zwykłe śliczne torby tylko że z ' logiem znanego projektanta ' . Mianowicie chodzi o to że wszystkie te torby sa śliczne i te które mam do tego są naprawdę świetnej jakości, niedorównują czasem tym zwykłym torbom w naszych Polskich sklepach. Jeśli te w Chinatown okażą się podobne, chciałabym sobie znowu kupić jedną czy dwie, może przy okazji przywieźć jakąś mamie. Aczkolwiek mam wątpliwości czy w USA to jest legalne. Czy nie będę miała problemów na lotnisku jeżeli będę chciała wywieść takie podróbki jakiegoś Gucciego czy innego dziadostwa? Również nie jestem pewna czy moją podrobioną torbę z Bułgarii mogę normalnie wwieźć do Stanów. Bardzo prosze o pomoc kogoś obeznanego w temacie.

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Bardzo spodobał mi się sam tytuł postu: "Legalność podróbek". no to samo w sobie jest odpowiedzią! ;)

A tak poza tym jak będziesz miała jedną lub dwie to myślisz, że im się będzie chciało na to w ogóle patrzeć? Nie, tam się przewija tyle ludzi, że mają takie rzeczy gdzieś. No chyba żebyś przewoziła w niej jakieś białe proszki albo coś podobnego ;)

Napisano

Kompletnie nie rozumiem po co ci podroba (dla mnie sa bardzo miernej jakosci zawsze), kiedy mozna kupic swietne porzadne w znaczeniu solidnie wygladajace torby bez loga.

Napisano

Kompletnie nie rozumiem po co ci podroba (dla mnie sa bardzo miernej jakosci zawsze), kiedy mozna kupic swietne porzadne w znaczeniu solidnie wygladajace torby bez loga.

w PL w duzej mierze placi sie za logo i za napis.

Zdaję sobie sprawę że mogę zostać zmieszana z błotem przez niektórych że w ogóle pytam o takie rzeczy, no ale cóż :D Dowiedziałam się że w NYC w Chinatown można znaleźć mnóstwo podróbek toreb znanych projektantów. Sama mam takie dwie torby kupione w Bułgarii i jeśli w NYC są takie same podróbki to nic tylko kupować. Nie chodzi mi o jakieś torby emanuujące z daleka logiem Louis Vuitoon, ale o zwykłe śliczne torby tylko że z ' logiem znanego projektanta ' . Mianowicie chodzi o to że wszystkie te torby sa śliczne i te które mam do tego są naprawdę świetnej jakości, niedorównują czasem tym zwykłym torbom w naszych Polskich sklepach. Jeśli te w Chinatown okażą się podobne, chciałabym sobie znowu kupić jedną czy dwie, może przy okazji przywieźć jakąś mamie. Aczkolwiek mam wątpliwości czy w USA to jest legalne. Czy nie będę miała problemów na lotnisku jeżeli będę chciała wywieść takie podróbki jakiegoś Gucciego czy innego dziadostwa? Również nie jestem pewna czy moją podrobioną torbę z Bułgarii mogę normalnie wwieźć do Stanów. Bardzo prosze o pomoc kogoś obeznanego w temacie.

no problem z tymi podrobkami, 1,2 torny - spakuj do bagazu i narazie....no chyba ze bedziesz mial spakowane np 30 toreb, 50 portfeli, 10 plaszczów, 300 rolexów....ktos moze sie kapnac ze to na handel :)

Napisano

Aha, w takim razie jesli to takie wazne podrob z logo to avenly tylko nie daj sie zlapac NYPD bo czesto wpadaja do takich "podrbnych miejsc"

Napisano

Ok, dzięki za odpowiedzi. Haha, nie zamierzam przewozić 30 toreb także myślę że będzie ok :) gal, nie chodzi o logo, chodzi o to że te podróbki na które trafiłam dotychczas nie dość że były naprawdę ładne, do tego solidnie wykonane to były przede wszystkim bardzo tanie, a z uwagi na to że w najbliższym czasie nie wybieram się w rejony Turcji/ Bułgarii gdzie mogłabym kupić sobie jeszcze jakieś takie cudeńka, to gdyby w NYC trafiła mi się taka okazja to chcę wiedzieć ' na ile bezpiecznie ' mogę tam takie rzeczy kupić.

Napisano

Nawet nie musisz fatgować się do Chinatown. Nigeryjczycy sprzedają podróby z kocy rozłożonych na ulicach. Jak zobaczą policję łapią rogi koca, wiążą tobołek i nawiewają. Nigdy nie przyglądałam się towarowi z bliska, ale prawdopodobnie można nabyć nawet jakościowo niezłą podróbkę torebki Chanel lub Louis Vuitton za ok. $150.

Napisano

Nawet nie musisz fatgować się do Chinatown. Nigeryjczycy sprzedają podróby z kocy rozłożonych na ulicach. Jak zobaczą policję łapią rogi koca, wiążą tobołek i nawiewają. Nigdy nie przyglądałam się towarowi z bliska, ale prawdopodobnie można nabyć nawet jakościowo niezłą podróbkę torebki Chanel lub Louis Vuitton za ok. $150.

Dokładnie :D Obserwowałam to zjawisko tuz przy m.in. Times Square :D Mieli koce albo prześcieradła i rozkładali sie przy sklepach z pamiątkami, których pod Times Square jest od................ dużo. Jak widzieli policję, to koc na plecy i w nogi :D Towaru z bliska też nie widziałam, bo niektorzy maja gadane i tendencje do wciskania towaru :P "You like this handbag? Take it! You're gonna look awesome, just like Naomi Campbell!" ;)

Napisano

prawdopodobnie można nabyć nawet jakościowo niezłą podróbkę torebki Chanel lub Louis Vuitton za ok. $150.

Za te same pieniądze można kupić na wyprzedaży porządną (skórzaną) i ładną torebkę która nie jest podróbką, np. firmy Makowski. Sama takową kupiłam za 98 dol. na clearance w DSW (normalnie kosztowała prawie 3 stówki).

No ale to tylko takie małe napomknięcie z mojej strony ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...