freja Napisano 4 Września 2013 Zgłoś Napisano 4 Września 2013 potraktuj ten termin jedynie orientacyjnie, moze sie przedluzyc do 10,5 jak w moim przypadku (od momentu zlozenia wniosku do wylotu - k1, ale uscis ten sam) Ja trafilam na jakas czarna dziure ( sierpien 2012) i wszyscy, ktorzy w tym czasie skladali petycje na k1 czekali cala jesien, zime, wiosne i poczatek lata na wize. Sprawdzilam - uscis ma to do siebie, ze po okrecie dosc zwawej pracy ( wizy w ciagu 3-4 miesiecy) nastepuje znaczne spowolnienie (6-10 miesiecy) Dzieje sie tak naprzemiennie w California Service Center z Vermont Service Center od lat. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie poszlo szybko!
sly6 Napisano 4 Września 2013 Zgłoś Napisano 4 Września 2013 jenu czy czasami ktos nie pomylil czasu oczekiwania na GC na terenie USA a wiza CR1 ktora sie dostaje po za USA
Cerise nomade Napisano 4 Września 2013 Zgłoś Napisano 4 Września 2013 freja, dlaczego tak długo? czy dostałaś cr1 czy k1? na k1 czeka sie chyba 2-3miesiace od poczatku Tego watku ludzie pisza srednie czasy oczekiwania na CR1 i K1 a Ty nadal swoje. Na prawde Ci zycze zebys nie wpadl w czarna dziure jak freja, ale z USCIS nigdy nie wiadomo, i na prawde, dla lepszego zdrowia psychicznego, lepiej sie nastawic na czas sredni, a nie optymistyczny.
kzielu Napisano 4 Września 2013 Zgłoś Napisano 4 Września 2013 freja, dlaczego tak długo? czy dostałaś cr1 czy k1? na k1 czeka sie chyba 2-3miesiace Obczaj Visa Journey i tamtejsze timelines bo wyraznie jestes nie skalibrowany jezeli chodzi o czasy rozpatrywania petycji... Dodatkowo wszystko co zostanie wyslane teraz wpada w okres miedzy Thanksgiving a Xmas kiedy w zasadzie sie nie pracuje ;-) Czarna dziura...
jenu Napisano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Września 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi akurat Czarna Dziura ( haha ) to dla nas nie kłopot, mam dobra prace w Polsce z 3 miesiecznyn okresem wypowiedzania wiec nawet jak sie przeciagnie do roku to jest to ok. Czyli przypuscmy, ze do roku dostane vise CR1 i wjezdzam z nia do Stanow, rozumiem, ze moge legalnie na niej pracowac. Po jakim okresie moge ( i czy w ogole moge? ) dostac green card?
kzielu Napisano 4 Września 2013 Zgłoś Napisano 4 Września 2013 CR1=green card po wjezdzie do US. W momencie wjazdu dostajesz stempel w paszporcie ktory jest rownowazny GC, po kilku tygodniach GC w postaci karty.
Laurka Napisano 4 Września 2013 Zgłoś Napisano 4 Września 2013 Jezeli to jest glownie kwestia pracy, a nie bycia razem, to CR1 chyba faktycznie jest dla Was. USCIS jest nieprzewidywalne i po okresach przyspieszenia (z tego co wiem ostatnio jest szybciej) nastepuje slimacze tempo pracy. Lepiej jest nie zakladac, ze do czasu X.Y. juz cos sie stanie
jenu Napisano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Września 2013 Dziękuję wam wszystkim, wszystko jest już jasne
jenu Napisano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2013 Cześć, Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie, wiza CR1 jest wizą sponorowaną przez moją żonę w USA. Rozumiem, że inrview przechodzę tylko ja w Warszawie a nie ona w NYC? A drugie pytanie dotyczące zarobków, problem polega na tym, że moja żona jest freelancerką ( 24lata ) i nie ma stałych dochodów, a ja mam 30 i stałą pracę w Warszawie od 6 lat - czy nie będzie z tym problemów przy wysyłaniu papierów? Jak na to będą patrzeć urzędnicy?
Cerise nomade Napisano 5 Września 2013 Zgłoś Napisano 5 Września 2013 To, ile ty zarabiasz, nie ma znaczenia, ona musi miec dochody powyzej poverty guidelines, jesli nie ma, to wtedy musi znalezc co-sponsora:) tutaj link do info na temat sponsorowania http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3183.html#2 co do interview zony nie jestem pewna, moze sie ktos inny wypowie, ale na logike ta czesc bylaby podobna do K1, czyli stos papierow dla was obojga, ale interview tylko dla Ciebie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.