sly6 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 nadal jest to mozliwe,jak bedziesz odbierac paszport to poinformuj osobe ze masz w starym paszporcie wize aby Ci jej nie przedziurkowala
Jagoda432 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Dzięki za szybką odpowiedź, bałam się że zabiorą mi stary paszport i zostane bez wizy.
sly6 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 oddadza Ci go ale przedziurkowany wazne aby kartka z wiza byla cala
Jagoda432 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Będę musiała patrzeć na rece urzęnika żeby nie zrobił jednej dziury za dużo
sly6 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 wystarczy powiedziec,pokazac ta kartke mialem tak samo i nie bylo z tym problemu zadnego
luśka Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Luska jesli mozesz to opisz swoja wizyte w sprawie loterii na forum jest link do tego ze urzednik ma pare sek aby kogos ocecnic i czasami moze popelnic blad ale jak jest w zyciu codziennym/>tak samo pare sek i mamy tzw wyrok na dane osoby Hmm wygladalo to tak bylam swiecie przekonana ze moje wyksztalcenie bedzie wsam raz choc mialam 1% watpliwosci ale moje wyksztalcenie nie bylo dosc wystarczajace dla konsulki w okienku ,podstawowka,zawodowka i 1.1/2 roku liceum zaocznego nie stety za malo. zawod moj sie tez nie kwalifikowal dla tego pytalam o EB3 bo moze moj maż mógł by na to EB3 wyjechac a my razem z nim tak mi doradzil "facet" ktory tez rozmawial ze mna w tym samym okienku razem z konsulaem i stwierdzil zeby probowac z tym EB 3.Jednym slowem rozmowa byla krótka
kzielu Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Z EB3 musisz zrozumiec tylko jedna kwestie - jest miliardy chetnych ktorzy by chcieli w ten sposob wyjechac. To nie jest kwestia posiadania wystarczajacego wyksztalcenia, bo takich ludzi jest miliardy na swiecie. To jest kwestia wyroznienia sie z tego tlumu w taki sposob ze pracodawce bedzie chcial Ciebie / meza zatrudnic i poniesc koszty z tym zwiazane...
sarabidas19899 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 a gdzie lepiej lstarac sie w waw czy krk o wize
karina Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 czytałam już kiedyś, dla mnie to jest cyrk i tragikomedia, że normalnych ludzi niekiedy traktują jak śmieci i niestety nie przyjdzie im (urzędasom) do głowy, że nie każdy po nocach marzy o nielegalnej pracy w usa. Niestety my, aplikanci, sami sobie wystawiamy taka ocene.. Im (urzedasom) przychodzi do glowy to, co my (aplikanci o wize), tak naprawde robimy w USA. I oni (urzedasi) maja racje- zobacz ile osob wlatuje i idzie do pracy, ile osob tak naprawde zwiedza cokolwiek przez okres 3 miesiecy, i ile osob jedzie na chrzciny/wesele itd.? Gdybysmy my trzymali sie tego co deklarujemy, to oni by nam wizy dawali. Niestety cierpia na tym osoby, ktore maja cele czysto turystyczne, bo reszta wystawia takie a nie inne swidectwo.. Tak samo z malzenstwami - kazdy dostaje najpierw karte na 2 lata - nie ma tu gadania, ze my sie pobralismy z milosci, ze mamy dziecko itd. Masz karte na 2 lata, a pozniej masz szanse aby ja odnowic. I to dlatego wlasnie, ze ludzie kombinowali...
sly6 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 sarabidas nie ma znaczenia,masz w systemie napisane to co masz i tyle. Luska dziekuje ,a liceum mialas ukonczone?> co do wizy E3 to jak pisze Kzielu i masz to na stronie podane Kanada ma nowe przepisy o kartach stalego pobytu przez malzenstwo przez nie ktore osoby jak opisala Karina wyzej .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.