Skocz do zawartości

Wiza Do Usa

sarabidas19899

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nadal jest to mozliwe,jak bedziesz odbierac paszport to poinformuj osobe ze masz w starym paszporcie wize :) aby Ci jej nie przedziurkowala :)

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Luska jesli mozesz to opisz swoja wizyte w sprawie loterii :)

na forum jest link do tego ze urzednik ma pare sek aby kogos ocecnic i czasami moze popelnic blad ale jak jest w zyciu codziennym/>tak samo pare sek i mamy tzw wyrok na dane osoby ;)

Hmm wygladalo to tak bylam swiecie przekonana ze moje wyksztalcenie bedzie wsam raz choc mialam 1% watpliwosci ale moje wyksztalcenie nie bylo dosc wystarczajace dla konsulki w okienku ,podstawowka,zawodowka i 1.1/2 roku liceum zaocznego nie stety za malo. :unsure: zawod moj sie tez nie kwalifikowal :unsure: dla tego pytalam o EB3 bo moze moj maż mógł by na to EB3 wyjechac a my razem z nim :rolleyes: tak mi doradzil "facet" ktory tez rozmawial ze mna w tym samym okienku razem z konsulaem i stwierdzil zeby probowac z tym EB 3.Jednym slowem rozmowa byla krótka

Napisano

Z EB3 musisz zrozumiec tylko jedna kwestie - jest miliardy chetnych ktorzy by chcieli w ten sposob wyjechac. To nie jest kwestia posiadania wystarczajacego wyksztalcenia, bo takich ludzi jest miliardy na swiecie. To jest kwestia wyroznienia sie z tego tlumu w taki sposob ze pracodawce bedzie chcial Ciebie / meza zatrudnic i poniesc koszty z tym zwiazane...

Napisano

czytałam już kiedyś, dla mnie to jest cyrk i tragikomedia, że normalnych ludzi niekiedy traktują jak śmieci i niestety nie przyjdzie im (urzędasom) do głowy, że nie każdy po nocach marzy o nielegalnej pracy w usa.

Niestety my, aplikanci, sami sobie wystawiamy taka ocene.. Im (urzedasom) przychodzi do glowy to, co my (aplikanci o wize), tak naprawde robimy w USA. I oni (urzedasi) maja racje- zobacz ile osob wlatuje i idzie do pracy, ile osob tak naprawde zwiedza cokolwiek przez okres 3 miesiecy, i ile osob jedzie na chrzciny/wesele itd.? Gdybysmy my trzymali sie tego co deklarujemy, to oni by nam wizy dawali. Niestety cierpia na tym osoby, ktore maja cele czysto turystyczne, bo reszta wystawia takie a nie inne swidectwo..

Tak samo z malzenstwami - kazdy dostaje najpierw karte na 2 lata - nie ma tu gadania, ze my sie pobralismy z milosci, ze mamy dziecko itd. Masz karte na 2 lata, a pozniej masz szanse aby ja odnowic. I to dlatego wlasnie, ze ludzie kombinowali...

Napisano

sarabidas nie ma znaczenia,masz w systemie napisane to co masz i tyle.

Luska dziekuje ,a liceum mialas ukonczone?>

co do wizy E3 to jak pisze Kzielu i masz to na stronie podane :)

Kanada ma nowe przepisy o kartach stalego pobytu przez malzenstwo :) przez nie ktore osoby jak opisala Karina wyzej .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...