konradkonrad33 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Mam zawód Sprzedawca w kanadzie bym pracowal jako stolaż ,bylem w kanadzie 3 mies i troche wyniosłem z tego u mam jakies tam doswiadczenie z podłogami ... Z Jezykiem bedzie troche treudniej ale chce sie zapisac do szkoly nauki jezyka.. Nie wiem bede probował moze siostra mi poda jakies inforamcje jak mnie przygarnac do kanady ;p bo w polsce nie ma dla mnie miejsca . Jak masz chęć pomocy mozesz mi podać najważniejsze i cene informacje . Dzieki za wszystko w razie czego bede jeszcze pisal !
sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 masz doswiadczenie jakies w Kanadzie ale jego nie mozesz ujac w urzedzie Co do sprzedawcy -wizy pracowniczej to musi pracodawca pokazac ze szukal pracownika a jego nie znalazl Szkoda ze sie nie zainteresowales o IEC -praca wakacyjna.Mialbys pozwolenie na prace na okres 1 roku czasu. Dobrze ze chcesz sie nauczyc jezyka. juz masz 1 linka podanego inny to www.ontarioimmigration.ca
konradkonrad33 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Słyszalem ze jak wezme udzial w takim czyms (program pracy czy jakos tak) to tylko na mam na 1 rok i juz wiecej do kanady nie moge przyjechac !
konradkonrad33 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Np kupuje bilet na te 5.5-6 miesecy . Wylatuje do kanady i tam na granicy mnie pytaja zadaja te pytania (Kontrola,wywiad) I oni moga maja prawo zeby np dac mi tylko na 3 mies tak i to sie wiąże z pewnym ryzykiem ze bede musial kupowac nowy bilet lub zmieniac date powrotu ! ?
Joanna30 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Ale ich to nie bardzo obchodzi. Jeśli nie przekonasz ich, że masz wystarczające fundusze, aby utrzymać się w Kanadzie przez pół roku (weź pod uwagę, że planujesz popełnić przestępstwo imigracyjne - wyjechać do pracy na wizie do tego nie przeznaczonej), to dadzą Ci na tyle, na ile uważają, albo zawrócą z powrotem do Polski.
sly6 Napisano 24 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Moga tez wziasc od Ciebie kase i jak wyjdziesz na czas wtedy Ci zwroca ja ,moga tez od rodziny wziasc kaucje. Widze ze cos czytales,slyszales ale z taka wiedza za duzo nic nie zrobisz Mozesz wziasc udzial w IEC-praca wakacyjna a potem po wziasc udzial w IEC -staz.praktyka i to jest mozliwe Nie mozesz jechac aby 2 raz na ten sam program rozumiesz teraz?IEC ma 3 programy . I mozesz leciec turystycznie po powrocie z IEC . takie masz ryzyko co do biletu ale chyba masz jezyk aby sie dowiedziec ile kosztuje zmiana,czy jest mozliwa zmiana daty na bilecie
JLG Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Np kupuje bilet na te 5.5-6 miesecy . Wylatuje do kanady i tam na granicy mnie pytaja zadaja te pytania (Kontrola,wywiad) I oni moga maja prawo zeby np dac mi tylko na 3 mies tak i to sie wiąże z pewnym ryzykiem ze bede musial kupowac nowy bilet lub zmieniac date powrotu ! ? Z doświadczenia. Kup bilet na 2-3 miesiące, w razie czego możesz zmienić/przebukować, mniejsze ryzyko że cie zawrócą.
sly6 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 gorzej jak dadza pobyt na 2-3 miesiace tak mozna taki pobyt przedluzyc potem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.