Skocz do zawartości

Uk - Nowy Jork Wrzesień/październik 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem totalnym laikiem w podróżach na takie dystanse, właśnie otrzymałem wizę i pragnę wybrać się do NYC, mam w związku z tym kilka pytań

1. Ma ktoś jakąś sprawdzoną wyszukiwarkę, czy http://www.skyscanner.net/ jest wiarygodna?

albo strona http://www.tanie-latanie.pl/ - coś podejrzanie tanio i bez przesiadek..

2. Sprawdzona linia lotnicza?

3. Gdzie szukać pokoju? Ma ktoś do polecenia strony typu www.booking.com ??

4. Leci ktoś?

Pozdrawiam

p.s. zdaję sobie sprawę, że istnieje wiele podobnych tematów niestety kompletnie nie mam czasu przepraszam

Napisano

Uk to jestes moze w Anglii?tam masz ranie loty do USA ;)

wczytaj sie dobrze w zasady danych biletow ,bo mozesz kupic taki bilet ale bez braku zmiany terminow :) wylotow i powrotow

Napisano

Tak tak mieszkam w anglii, w zasadzie ceny lotów podobne, troszkę sobie już oblukałem i chyba wybiorę http://www.lufthansa.com/ ... do 600 funtów i bez przesiadki, to mnie zadowala, lotnisko natomiast NEWARK zamiast JFK, ale bez przesiadek. ogółem mam dużo znaków zapytania jeszcze założe jakiś konkretny temat odnośnie nowego jorku później

o co natomiast chodzi ze zmianą terminów?

Napisano

Na październik masz mase terminów z BA po około 450 funtów pomiędzy Londynem a Nowym jorkiem. Dlaczego szukasz na lufthansie? Sam kilka dni temu kupiłem bilet na BA za 1999 pln/RT.

Napisano

zmiana terminow?

roznie to w zyciu bywa i mozesz np leciec na 2 dzien lub tez za pare dni,przy pewnych biletach nie da sie zmienic dat zadnych i nalezy kupic bilet od nowa :)

Napisano

Na październik masz mase terminów z BA po około 450 funtów pomiędzy Londynem a Nowym jorkiem. Dlaczego szukasz na lufthansie? Sam kilka dni temu kupiłem bilet na BA za 1999 pln/RT.

mógłbyś rzucić jakimś linkiem? :)

właściwie to chciałbym jak najszybciej, bo nie wiem czy w październiku już pełna jesień nie będzie..

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dzięki :) Wybieram raczej początek września, zaraz będę bookował ii..... Lufthansa staniała do 537 od 5 do 16 :)

ten sam termin w BA 610 funtów :)

Lotnisko Newark niestety. Czytałem, że jakaś niechęć do polaków na nim jest czy to prawda?

Napisano

Dzięki :) Wybieram raczej początek września, zaraz będę bookował ii..... Lufthansa staniała do 537 od 5 do 16 :)

ten sam termin w BA 610 funtów :)

Lotnisko Newark niestety. Czytałem, że jakaś niechęć do polaków na nim jest czy to prawda?

Hej,

Napisałeś, że Lufthansą bezpośrednio z UK... To nie jest tak do końca, a właściwie w ogóle. Lufthansą lecieć nie będziesz, tylko US Airways, ewentualnie United. Rezerwujesz na stronie Lufhansy, tak, oczywiście można, ale lecisz amerykańskimi liniami partnerskimi Star Aliance...

Nie polecam! Standard dużo niższy niż w liniach europejskich, jakichkolwiek na dobrą sprawę, plus samoloty latające z UK to Boeingi 757-200, dwa rzędy po trzy siedzenia, niewiele większe od 737 latających po Europie! Może to być mały, dosłownie, koszmar.

Jeśli chcesz Lufhnasą to tylko z przesiadką w Niemczech, Frankurt zazwyczaj. Z amerykańskich linii polecam Deltę, tanio, przyzwoicie, i darmowe wino ;), z Europy oczywiście BA, Air France (przesiadka Paryż), KLM (przesiadka Amsterdam).

Nie wiem jak tam Newark, ponoć lepszy dojazd na Manhattan, ale moim zdaniem jeśli pierwszy raz w New Jorku, to raczej dżej ef kej, bo tam przecież zaczyna się ta historia ;)

Pzdr,

- Lukasz

Napisano

dziekuje CI rzecze 1:) niestety juz zarezerwowalem Lufthganse, z 1 strone samolot z wma rzedami po 3 osoby, a w druga z3ma rzedami po 3 osoby :) jakos przezyje.. lotnisko newark.. moze sobie pojade na jfk turystycznie:)).....

mam pytanie: czy wszystkie hotele/ hostele/ noclegi w usa wymagaja platnosci karta kredytowa..?? lece 5 wrzesnia a nie mam karty kredytowej.. wyglada na to ze na szybko musze wybrac sie do banku, a juz upatrzylem sobie nocleg..pewnie zanim bede te karte mial to mi przeleci kolo nosa... ogolem zadziwia mnie ta sytuacja, ale wynika ze pojecie karty KREDYTOWEJ w usa nie stracilo na swojej wartosci przez tyle lat..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...