sly6 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 ale jakie chcesz miec odpowiedzi jesli nie bedziesz miec np wspolsponsora,nie bedzie tego domicile reszta pytania pozostanie bez odpowiedzi. jesli to zdobedziesz,to Kzielu i inny odpowiedza Ci co i jak oraz zapoznaj sie dobrze z forum,poczytaj posty,tematy w dziale emigracja,zielona karta
Rolnik Napisano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Sly ostatnie pytanie - współsponsorem musi zostać ktos z rodziny czy moze to byc znajomy?
sly6 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Moge zostac nawet ja z rodziny,przyjaciel,znajomy,ktos z ulicy wazne aby podpisal i sie kwalifikowal,,mozna miec tez 2 takie osoby
Rolnik Napisano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Ok w takim razie mam pytanie juz naprawde ostatnie - rozumiem, że głównie chodzi o zabezpieczenie finansowe - czy można zrobić tak, że Żona z racji tego, że pracujemy w PL będzie się ubiegać o wszystko dla mnie (jednak brak zdolności $) a całe zabezpieczenie finansowe "współsponsor" zapewni pozostały proces?
sly6 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 pamietaj o domicile Ona sklada petycje a ktos inny bierze zabezpieczenie finansowe za Ciebie
kzielu Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Ok w takim razie mam pytanie juz naprawde ostatnie - rozumiem, że głównie chodzi o zabezpieczenie finansowe - czy można zrobić tak, że Żona z racji tego, że pracujemy w PL będzie się ubiegać o wszystko dla mnie (jednak brak zdolności $) a całe zabezpieczenie finansowe "współsponsor" zapewni pozostały proces? Musi miec domicile w US (albo intent powrotu do US - zielona karta jest po to zebyscie mogli tam _razem_ mieszkac) a rozliczenie podatkow bedzie musiala pokazac tak czy inaczej bez wzgledu na posiadanie wspolsponsora...
Rolnik Napisano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Kzielu tylko jedynie oświadczenie podatkowe które posiada do z czasów kiedy była w US aktualnie od 3 lat jest w PL czy to coś komplikuje?
sly6 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Jak zostalo tutaj napisane jestes obywatelem-rezydentem USA to musisz sie rozliczac z IRS a Twoja dziewczyna to robi,zrobila?
kzielu Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Kzielu tylko jedynie oświadczenie podatkowe które posiada do z czasów kiedy była w US aktualnie od 3 lat jest w PL czy to coś komplikuje? No juz Ci z trzy razy pisalem ze tak. Obywatel US ma obowiązek rozliczania się z dochodów uzyskiwanych gdziekolwiek na świecie bez wzgledu na to gdzie mieszka... Niech zajrzy do swojego paszportu, jest tam to napisane czarno na białym...
Rolnik Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2013 Jeszcze jedno pytanie - jeśli ślub biorę 1stycznie - orientujecie się ile trwają wszystkie formalności do zakończenia sprawy (otrzymania GC) w chwili obecnej?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.