Skocz do zawartości

Slub Z Polka Z Podwójnym Obywatelstwem

Rolnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale jakie chcesz miec odpowiedzi jesli nie bedziesz miec np wspolsponsora,nie bedzie tego domicile

reszta pytania pozostanie bez odpowiedzi.

jesli to zdobedziesz,to Kzielu i inny odpowiedza Ci co i jak :)

oraz zapoznaj sie dobrze z forum,poczytaj posty,tematy w dziale emigracja,zielona karta :)

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Moge zostac nawet ja :)

z rodziny,przyjaciel,znajomy,ktos z ulicy :)

wazne aby podpisal i sie kwalifikowal,,mozna miec tez 2 takie osoby :)

Napisano

Ok w takim razie mam pytanie juz naprawde ostatnie - rozumiem, że głównie chodzi o zabezpieczenie finansowe - czy można zrobić tak, że Żona z racji tego, że pracujemy w PL będzie się ubiegać o wszystko dla mnie (jednak brak zdolności $) a całe zabezpieczenie finansowe "współsponsor" zapewni pozostały proces?

Napisano

Ok w takim razie mam pytanie juz naprawde ostatnie - rozumiem, że głównie chodzi o zabezpieczenie finansowe - czy można zrobić tak, że Żona z racji tego, że pracujemy w PL będzie się ubiegać o wszystko dla mnie (jednak brak zdolności $) a całe zabezpieczenie finansowe "współsponsor" zapewni pozostały proces?

Musi miec domicile w US (albo intent powrotu do US - zielona karta jest po to zebyscie mogli tam _razem_ mieszkac) a rozliczenie podatkow bedzie musiala pokazac tak czy inaczej bez wzgledu na posiadanie wspolsponsora...

Napisano

Kzielu tylko jedynie oświadczenie podatkowe które posiada do z czasów kiedy była w US aktualnie od 3 lat jest w PL czy to coś komplikuje?

No juz Ci z trzy razy pisalem ze tak. Obywatel US ma obowiązek rozliczania się z dochodów uzyskiwanych gdziekolwiek na świecie bez wzgledu na to gdzie mieszka... Niech zajrzy do swojego paszportu, jest tam to napisane czarno na białym...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeszcze jedno pytanie - jeśli ślub biorę 1stycznie - orientujecie się ile trwają wszystkie formalności do zakończenia sprawy (otrzymania GC) w chwili obecnej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...