Cerise nomade Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 Nie placi, ale podpisujac affidavit czyli papiery na sponsoring, oswiadcza ze, jak sama nazwa wskazuje, bedzie Cie sponsorowal jesli sam sie nie bedziesz mogl utrzymac, oraz ze w wypadku gdybys dostal pomoc spoleczna od panstwa w postaci na przyklad kartek zywnosciowych, to on te pieniadze panstwu zwroci. I ani imigracja ani GC to nie formalnosc, tak jak poprzednicy pisali, Twoja zona MUSI mieszkac w USA bo do tego GC na podstawie malzenstwa sluzy: do wspolnego mieszkania w USA. Wiem ze to nie moja sprawa, ale jak ona musi zostac w Polsce bo sie opiekuje rodzina, to po prostu nie mozecie mieszkac wspolnie w USA i tyle. Albo sie zmieni jej sytuacja rodzinna, albo ona podejmie inne decyzje, ale teraz na logike to nie macie warunkow do sponsorowania Ciebie.
sly6 Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 Rolnik dlatego tez tak trudno kogos znalesc na sponsorowanie .. To sie konczy jak bedziesz miec obywatelstwo lub po przepracowaniu 10 lat jak bedziesz sama GC
Rolnik Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Nie mogę się doszperać do tego "walkthrough" jesli chodzi o papierologie wymagana w calym procesie - mozecie podeslac mi link? dziekuje
sly6 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 zacznij od lektury takich postow i o I-130 forum.usa.info.pl/topic/14622-formalnosci-po-slubie-z-obywatelem/
kzielu Napisano 3 Października 2013 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Rolnik - poczytaj sobie ten watek - http://www.visajourney.com/forums/topic/458131-denied-visa-at-interview/ (chyba ze to Ty jestes ten ktory nie dostal wizy, to nie musisz....)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.